реклама

реклама

Швидкість течії у Дніпрі на Кременчуцькому водосховищі уповільнилася від 0,8-0,3 метра в секунду до 0,03 метра в секунду. Водооб’єм зменшився від 20 до 30 разів. Про це повідомив начальник Черкаського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Олександр Бовсуновський на обласній нараді в ОДА.

39357_800x600_sunnydays03-700x525

Про це інформує кореспондент "ПРОЧЕРКУ".

Фахівець каже, тут є об’єктивна закономірність, бо водосховища наповнюються за рахунок паводкових вод. Водночас на мілководних зонах відбуваються «застійні явища, які треба покращувати».

– Це зрозуміло. Ви спілкувалися з Укргідроенерго з цього приводу? – запитав голова ОДА Олександр Скічко.

Водночас Бовсуновський зазначив, що як такого єдиного господаря в водосховища немає, є багато структур, які мають певну частину обов’язків. Сам Олександр Бовсуновський сказав, що намагається донести проблему до інших структур.

– А яким чином? – уточнив Скічко.

Проте відповіді не отримав…

Сам головуючий Олександр Скічко запропонував звернутися до міжвідомчої комісії по узгодженню роботи дніпровських водосховищ та до Укргідроенерго щодо можливості здійснювати додаткові пропуски води влітку через ГЕС.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 Самшит 25.09.2021 05:50
:D ще один дармоїд виявився в ОДА незрозуміло чим він там займається-начальник Черкаського управління водосховищ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Віктор 24.09.2021 17:15
Це нам намагаються втюхати, що лайно з прибережних "хатинок", розбавлене у більшому об'ємі води, зробить Дніпро пахучим і прозорим!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Перехожий 24.09.2021 16:40
Олександра Миколайовича в основному цікавить сума відкату за дозвіл на спуск води із ставків. Яке там "Укргідроенерго"? У них дебіт води порахований ще до народження пана Бовсуновського.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100