реклама

реклама

1 жовтня стартувала Всеукраїнська акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента «Зелена країна». Триватиме вона до 30 листопада. Лісівники Черкащини відзначили старт акції різноманітними заходами – висаджували ліс, озеленювали навчальні заклади, проводили пізнавальні екскурсії для шкільної та студентської молоді.

243906040_4530285150343279_8741641832820661670_n

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники Черкаського лісгоспу провели екскурсію для студентів кафедри лісового господарства та раціонального природокористування Черкаського державного технологічного університету та учнів Черкаського шкільного лісництва – школярів Геронимівської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Учасники заходу оглянули техніку, яку використовують для підготовки грунту та створення лісових культур. Крім того, відвідали теплицю в Дахнівському лісництві, де зростають сіянці різних деревних та чагарникових порід, та клонову насіннєву плантацію сосни звичайної.

Лисянські лісівники разом із школярами місцевих шкіл висадили декоративні рослини: 50 шт. туй колоновидних, 20 шт. самшиту вічнозеленого, 3 шт. ялини колючої, 3 шт. ялівця козацького, 2 шт. калини звичайної. Загалом озеленили 5 навчальних закладів: Лисянські загальноосвітні школи №1 та №2, Стеблівську, Моринську та Яблунівську ЗОШ.

До шкільних лісництв Трушівського навчально-виховного комплексу, Чигиринського навчально-виховного комплексу №3 та Чорнявського НВК завітали чигиринські лісівники. Провідний інженер лісових культур Любов Іродюк та інженер з охорони та захисту лісу Аліна Перевізник провели тематичні зустрічі, на яких проінформували шкільну молодь про умови Акції  а також обговорили  спільне висаджування парків, скверів та лісових культур  за сприятливих погодних умов.

Екскурсію для учнів дев’ятих класів Звенигородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 влаштували звенигородські лісівники,  розповівши школярам про умови акції «Створюємо лісі разом». Також діти відвідали лісорозсадник, на якому звенигородські лісівники ознайомили їх з особливостями вирощування і доглядами за сіянцями основних лісоутворюючих порід та декоративним посадковим матеріалом.

Лекції для учнів Корсунь-Шевченківського шкільного лісництва – школярів Яснозірської загальноосвітньої школи I-III ступенів та учнів третього класу Гарбузинського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» провели корсунь-шевченківські лісівники. Вони розповіли дітям про особливості створення лісових культур, етапи догляду за ними, а також про небезпеку лісових пожеж та про те, чому важливо їх не допустити. Школярі вже чекають сприятливих погодних умов, аби зробити свій внесок та долучитися до акції «Створюємо ліси разом».

У Вільхівському лісництві Золотоніського лісгоспу лісівники та громадськість висадили 4 тис. сіянців на загальній площі 0,6 га. Для більшості присутніх створення лісових культур справа – добре знайома. Тож прослухавши обов’язковий інструктаж від головного лісничого Ігоря Міщенка, всі дружньо взялися до роботи.

Уманські лісівники допомогли озеленити комунальний заклад «Уманський навчально-реабілітаційний центр». Начальник відділу лісового та мисливського  господарства Уманського лісгоспу Юлія Чекаленко, інженер лісових культур Уманського лісгоспу Галина Устенко та майстер на лісозаготівельних роботах Синицького лісництва Андрій Тарасюк разом з працівниками навчального закладу висадили 16 туй. До слова, декоративний посадковий матеріал, який прикрашатиме комунальний заклад, виростили лісівники у розсаднику Синицького лісництва.

Лісівники Городищенського лісництва Смілянського лісгоспу та В’язівського старостату, разом із вчителями та учнями школи посадили сквер площею 0,04 га на території В’язівської ОТГ. Працювали усі захоплено та натхненно, а результат спільної роботи потішив серце кожного учасника акції, адже вони дали життя 84 деревам, які з року в рік будуть рости, розвиватися, міцніти і радувати своєю красою.

Цьогоріч Акція відбуватиметься у дещо новому форматі. На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням https://zelenakraina.gov.ua/, кожен охочий може щоденно відслідковувати хід садіння лісу в усіх регіонах, а також власноруч приєднатися до масштабної екоініціативи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100