реклама
Sucurity Police

реклама

За позовом Звенигородської окружної прокуратури Черкаським окружним адміністративним судом визнано незаконною бездіяльність органу місцевого самоврядування на Лисянщині та зобов’язано уповноважений орган вжити заходів щодо розробки історико-архітектурного опорного плану історичного міста Лисянка. Наразі на розгляді в суді перебувають аналогічні позовні заяви прокурорів про зобов’язання органів місцевого самоврядування вжити заходів до розроблення історико-архітектурних опорних планів історичних міст Кам’янка, Черкаси.

Прокуратура

Прокуратура в суді довела, що серед головних елементів збереження історичної цінності населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України, є запроваджена законодавцем обов’язкова наявність у складі генеральних планів таких населених пунктів історико-архітектурних опорних планів, у яких зазначається вся інформація про об’єкти культурної спадщини. Починаючи з 2019 року, за відсутності затвердженого історико-архітектурного опорного плану, будь-яке нове будівництво в історичних населених місцях є неможливим.

Натомість, із затверджених Урядом на території Черкаської області 13 історичних населених місць України (Канів, Корсунь-Шевченківський, Чигирин та інші), наразі лише одиниці мають розроблений історико-архітектурний опорний план, тому на цей час прокурорами вивчається питання щодо інших міст Черкащини та готуються відповідні позови до суду.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100