реклама
Sucurity Police

реклама

Жителю Ірдині, який позбавив волі та вчинив насильницькі дії сексуального характеру щодо малолітньої, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суд

Про це інформує Черкаська окружна прокуратура.

У ході досудового розслідування з’ясовано, що 30-річний житель смт. Ірдинь Черкаського району Черкаської області затягнув малолітню дівчинку до своєї квартири та, користуючись своєю фізичною перевагою, всупереч волі вчинив відносно неї насильницькі дії сексуального характеру.

Як інформує програма «Сегодня» телеканалу «Україна», влітку дівчинка з сестрою гралася на дворі біля бабусі. Надвечір побігла додому. І саме в під’їзді її нібито перехопив сусід. Він сказав їй зайти в його квартиру, що зробити дитина відмовилася. Тоді сусід заштовхнув її до себе.

– Ставив на коліна, рукою давив донизу, потім кинув її на ліжко, влігся на неї... – переповідає мати слова дитини. Щоб не кричала, сусід затуляв їй рота. Хвилин за десять наляканій дитині вдалося вирватися з квартири.

Сусіди одразу викликали поліцію. Кажуть, сусід і далі поводився вкрай неадекватно. За їхніми словами, він упродовж усіх п’ятьох років, відколи оселився в будинку, тероризує всіх довкола, не раз погрожував зброєю.

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за фактом позбавлення волі та вчинення насильницьких дій сексуального характеру щодо малолітньої особи (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 153 КК України).

За результатами розгляду клопотання сторони обвинувачення слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси винесено ухвалу про застосування до підозрюваного найсуворішої міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Так, прокуратурою доведено існування ризиків переховування підозрюваного від органів досудового розслідування та суду, незаконного впливу на потерпілого та свідків, неможливість забезпечення належної процесуальної поведінки шляхом застосування більш м’якого запобіжного заходу.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100