реклама

реклама

Зазначені територіальні громади пройшли конкурсний відбір та вибороли можливість взяти участь у навчальній програмі «Громада, дружня до бізнесу. Інструменти сприяння бізнесу у громадах», яку впроваджує Клуб Ділових Людей Україна за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Загалом було отримано 264 заявки із 24 областей України.

Навчальна програма розроблена спільно експертами та практиками із управління бізнесом та місцевого економічного розвитку і складатиметься із двох етапів, які відбудуться протягом 2021-2022 років

На першому етапі, що триватиме впродовж жовтня-грудня 2021 року, спеціалісти громад матимуть можливість долучитися до серії із трьох практичних семінарів, на яких будуть розглянуті питання взаємодії громади з локальним бізнесом, а також інструменти підтримки бізнесу та залучення інвестицій на місцевому рівні.

«Територіальні громади зараз мають у своєму арсеналі механізми та ресурси, яких у них не було до процесу децентралізації. А всі ці механізми та ресурси дуже необхідні для розвитку територій, необхідним є і вміння їх використовувати, вміння презентувати громаду перед потенційними інвесторами. Мало мати значну кількість, наприклад землі, важливо розуміти як створити сприятливий бізнес клімат, зацікавити інвестора та використати ці земельні ресурси так, щоб у громади збільшувалися надходження до бюджету, з’являлися нові робочі місця, тощо.

Участь наших громад  у цій навчальній програмі допоможе їм ознайомитися із механізмами взаємодії громади з локальним бізнесом, а також з інструментами підтримки бізнесу та залучення інвестицій на місцевому рівні», - розповів Сергій Слинько, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області.

За підсумками першого етапу буде відібрано громади, які зможуть отримати консультаційний супровід у розробці та впровадженні інструментів сприяння бізнесу.

Мова йде про розробку плану системної комунікації громади із бізнесом, розробку програми підтримки підприємництва в громаді та розробку плану активностей громади із залучення інвестицій, в т.ч. розробка інвестиційного паспорту.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100