реклама

реклама

Державна служба зайнятості широко застосовує у своїй діяльності активні заходи сприяння зайнятості населення. Однією з них, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», є залучення незайнятого населення до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Незважаючи на те, що громадські роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, на людину, яка бере участь в таких роботах, поширюються всі соціальні гарантії. Окрім того, для багатьох така тимчасова робота стає постійною, а нові навички, отримані під час громадських робіт, стимулюють безробітних до більш активного пошуку постійної роботи.

Понад 70 христинівчан були забезпечені тимчасовою роботою у період безробіття

Тимчасове працевлаштування людини, яка втратила постійну роботу та перебуває на обліку в службі зайнятості, надає можливість покращити фінансовий стан безробітних і одночасно вирішити актуальні питання для громади.

Одним із успішних прикладів тісної і плідної співпраці Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості у цьому напрямку, є взаємодія з Христинівським виробничим управлінням житлово-комунального господарства (ВУЖКГ).

Так, з початку 2021 року між Христинівською районною службою зайнятості та Христинівським ВУЖКГ укладено 6 договорів на організацію оплачуваних громадських робіт та залучено до їх виконання 24 безробітних громадян.

Найпоширенішими видами громадських робіт є: благоустрій та озеленення території населених пунктів територіальної громади, об’єктів соціальної сфери та зон відпочинку; прибирання вулиць; упорядження меморіалів, пам’ятників, братських могил; розчищення придорожніх смуг; утримання у належному стані цвинтарів тощо. Також особлива увага приділяється видам громадським роботам соціального напрямку, а саме: надання допомоги сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО/ООС та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту; надання соціальних послуг особам, які їх потребують (люди з інвалідністю та люди похилого віку).

Усе більшого значення набувають роботи тимчасового характеру, завдяки яким можна не лише пом’якшити наслідки безробіття, а й вирішити питання соціального розвитку конкретного населеного пункту.

Так, Христинівська районна філія, з початку року, залучила до участі в роботах тимчасового характеру 49 безробітних. Активно у цих питаннях співпрацювали з районною службою зайнятості такі роботодавці, як: ФГ «Козаку», ТОВ «Агровіт», СТОВ «Верхнячка Агро», Христинівське ВУЖКГ, СТОВ «Обрій», ДП ДГ «Нива», ТОВ «ПЯК «Квітучий сад», ТОВ «Укртрансдизель», ПОСГП «Уманський тепличний комбінат» та ін.

«Роботи тимчасового характеру сприяють ознайомленню з роботою підприємства, опануванню нових професійних знань та навичок. Проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру знижує гостроту проблеми безробіття, сприяє збереженню у безробітного  мотивації до праці, а також забезпечує отримання безробітними певного доходу та трудового стажу»,- резюмує директор Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Василь Ковальський.

Христинівська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100