реклама

реклама

Дві теплопостачальні компанії Черкас (КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» та Черкаська ТЕЦ) на 99% готові до опалювального періоду. Наявні пориви на мережах будуть ліквідовані найближчим часом.

IMG_1041

Про це стало відомо під час наради щодо підготовки до опалювального сезону, яка відбулася за участю теплопостачальників і комунальників під головуванням заступника міського голови Віктора Беззубенка.

Наразі існують проблеми, які не залежать від міста і теплопостачальних компаній. Зокрема, більше 100 ОСББ у Черкасах на сьогодні відмовляються надавати акти готовності їхніх будинків до опалювального періоду, без яких не можна подавати теплоносій.

Є труднощі на сьогодні із укладанням договорів на постачання газу тим ОСББ, які мають дахові котельні. У Черкасах їх 12. Це питання не вирішене на рівні «Нафтогаз України». Воно піднімалося на селекторній нараді із міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, було обіцяно протягом кількох днів усунути цю проблему і надати механізм на укладання договорів напряму з ОСББ.

Під час наради вирішили, що виконком надасть дозвіл розпочати опалювальний сезон, коли протягом трьох діб середньодобова температура не буде перевищувати 8 градусів тепла.

«Ми будемо враховувати досвід минулих років, коли у Черкасах запускали опалювальний період, а через теплу погоду багато будинків перекривали надходження теплоносія, що створювало додаткові проблеми і вело до втрат тепла. Міська влада постарається подати теплоносій тоді, коли він дійсно буде потрібний. На сьогоднішній день тариф для населення не буде піднятий, пільгового газу повинно вистачити для того, щоб тариф залишився на рівні 2020 року. Опалювальний період  у всіх бюджетних установах буде розпочатий згідно з нормативними вимогами. Мерія передбачить компенсацію різниці в тарифах постачаючим компаніям і бюджетним установам», - зазначає заступник міського голови Віктор Беззубенко.

Опалення у садочках і лікарнях планують увімкнути вже найближчим часом. Стосовно шкіл рішення ще не ухвалене. Усе залежить від того, яке рішення буде прийнято виконкомом з приводу дати початку осінніх канікул.

Про це інформує Черкаська міська рада.

реклама

Коментарі  

 
-1 #8 Марія 12.10.2021 15:03
Коли холодно в помешканні, загроза Ковід більша чи менша? Чи варто надіти маску і ніяких проблем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Медик 12.10.2021 13:50
Яшо, ти й на ніч відкривай балкон і поміняй масло, бо таке враження, що голова гріється.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 Яків Миколайович 12.10.2021 12:11
Цитую Все ясно:
Не чекайте тепла 15 жовтня. "Досвідом" прикриються і включать на початку листопада. Чиновники гроші рахують, а не думають за здоров'я людей.


Згідно прогнозу, за виключенням кількох окремих днів, денна температура вище +10 та нічна вище 0 протримаються ще принаймні місяць. Вчора було +12, в мене весь день був відкритий балкон. Згадайте минулі роки, коли так само скавчали про холод на початку жовтня, а потім місяць жалілися, що своїм коштом опалюєм планету через прочинені вікна... Якось дешевше на пару годин ввечері ввімкнути обігрівач в спальні, ніж викладати пару тисяч гривень за непотрібне опалення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Ашот 12.10.2021 11:31
середньодобова температура втрачає 6°.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Все ясно 12.10.2021 10:59
Ми будемо враховувати досвід минулих років, коли у Черкасах запускали опалювальний період, а через теплу погоду багато будинків перекривали надходження теплоносія, що створювало додаткові проблеми і вело до втрат тепла.

Не чекайте тепла 15 жовтня. "Досвідом" прикриються і включать на початку листопада. Чиновники гроші рахують, а не думають за здоров'я людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 глод 12.10.2021 09:10
Акт готовності надає ТЕЦ та КП ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМ УНЕНЕРГО, а не ОСББ. Відмовляются надавати акти тепловики, бо є порушення. В садочках, школах все добре, без проблем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Охолоньте 11.10.2021 20:10
Цим перегрітим теплом від кондиціонерів діячам можна розсусолювать про опалювальний сезон і до весни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Голова заступника голови 11.10.2021 19:47
Точь в точь как моё колено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100