реклама

реклама

Реагуючи на численні факти передачі Свидівоцькою сільською радою у приватну власність громадянам земель водного фонду, які розташовані поблизу акваторії Кременчуцького водосховища р. Дніпро для потреб індивідуального будівництва, Черкаською окружною прокуратурою вкотре відстояно порушений інтерес держави та територіальної громади с. Свидівок у сфері раціонального використання таких земель.

245129530_1258014977979971_2921711357081472351_n

Так, рішеннями Черкаського районного суду повністю задоволено позовну заяву Черкаської окружної прокуратури та як наслідок, скасовано рішення Свидівоцької сільської ради на підставі якого у приватну власність незаконно передано земельну ділянку водного фонду площею понад 800 м2, вартістю понад 1,2 млн. грн. для індивідуального дачного будівництва, а також скасовано речове право на неї.

Разом з тим, підтверджуючи обґрунтованість доводів прокурора, а також позицію суду першої інстанції, Черкаським апеляційним судом залишено в силі два рішення Черкаського районного суду про задоволення позовів прокурора та повернення з приватної власності земель водного фонду, наданих в приватну власність під забудову, в межах Будище-Свидівоцької захисної дамби Кременчуцького водосховища р. Дніпро, вартістю понад 1,5 млн. грн.

Реалізація представницьких повноважень Черкаською окружною прокуратурою на вказаному напрямі не припиняється. Продовжується систематичний та послідовний моніторинг актів, прийнятих органами державної влади та місцевого самоврядування, в частині можливого, неправомірного відведення у власність земель, що містять в своєму складі землі водного фонду, у тому числі зайняті Кременчуцьким водосховищем р. Дніпро та його прибережною смугою, в результаті чого до суду неодмінно будуть скеровані позовні заяви про повернення переданих з порушенням земельного та водного законодавства у приватну власність земель.

Черкаська окружна прокуратура

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Олексій 13.10.2021 22:43
І все? А притягнення до кримінальної відповідальност і причетних до численних порушень чинного законодавства не буде?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100