реклама

реклама

Після того, як громадськість не допустила житлової забудови рекреаційних територій мікрорайону Соснівка, з’явилися нові претенденти на спорудження тут житла.

Cherkasy_Sosnivka_Park_18-1536x1020

Так, як Дослідна станція біоресурсів Національної академії аграрних наук України планує збудувати на вулиці Дахнівській, 25B багатоповерхівку висотою 17,5 метра, пише 18000.

Заява на отримання містобудівних умов та обмежень до Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради надійшла 30 вересня.

Нині цільове призначення земельної ділянки – «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови під існуючу адміністративну будівлю». Згідно з аерознімками, на ділянці, де планується будівництво, розташована зруйнована будівля.

У коментарі виданню юрисконсульт заявника розповів, що планується зведення службового житла для наукових працівників. Нині проєкт ще не замовлявся, оскільки для цього потрібно отримати містобудівні умови та обмеження. Крім того, варто змінити і цільове призначення земельної ділянки.

Ділянка розташована поруч із іншою потенційно скандальною забудовою за адресою Менделєєва, 4, де також зареєстрована заява на отримання містобудівних умов та обмежень для зведення п’яти висотних нібито будинків відпочинку готельного типу.

За інформацією 18000, приватне підприємство «Міськобуд-плюс» наприкінці вересня подало до Черкаської міської ради заяви на отримання містобудівних та обмежень на зведення п’яти 15-метрових «будинків відпочинку готельного типу». Йдеться про скандальну ділянку на території так званої дачі Андрєєва, розташованої на вулиці Менделєєва, 4.

Ця земельна ділянка належить Черкаській міській раді та перебуває в оренді потенційного забудовника з 2016 року. Тоді ж були спроби звести там житловий комплекс, втім після піднятого скандалу та громадських слухань забудовники відмовились.

На той момент керівником підприємства був Олександр Олененко, обраний у 2020 році депутатом обласної ради від партії ОПЗЖ. Його однопартійка Людмила Сущенко напередодні виграла конкурс на посаду керівника комунального підприємства «Готель “Дніпро”» та призначена на посаду виконувачки обов’язків. Саме готелю «Дніпро» належить нерухомість, розташована на відповідній земельній ділянці, яка також перебуває у оренді «Міськбуд-плюс». Чи планується знесення відповідного об’єкту для будівництва – невідомо.

Журналісти видання намагались взяти коментар у директорки підприємства Галини Галаган, втім вона попросила зателефонувати пізніше. Заступник голови обласної ради Володимир Доманський, обраний від партії ОПЗЖ, повідомив, що про майбутнє можливе будівництво йому нічого невідомо, як і про наміри орендаря щодо майбутнього «дачі Андрєєва». Та він зазначив, що нині розробляється програма обласної ради, яка дозволить реалізовувати непрофільні активи. Очевидно, йдеться про нерухомість КП «Готель “Дніпро”».

Водночас профільний заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко у коментарі виданню підтвердив, що справді надійшли заяви на зведення каскаду багатоповерхових «будинків відпочинку готельного типу». Документи надійшли в супроводі рішення Апеляційного суду, яким чиновники зобов’язані видати містобудівні умови та обмеження. Нині юристи департаменту архітектури та містобудування вивчають ці документи.

Видання хотіло отримати коментар від директорки комунального підприємства Людмили Сущенко, втім вона спочатку повідомила, що перебуває «на нараді», після чого заблокувала телефон журналіста.

Нагадаємо, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вважає, що в Соснівці має бути лісопаркова зона, а не багатоповерхівка.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Віктор 12.10.2021 18:41
Хотіли влади на місцях? Тримайте)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 ЮЗР 12.10.2021 17:47
Дебилоиды 8) Земли в городе нет?! Полегон свободен
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 МІСЦЕВИЙ 12.10.2021 14:59
Просто керівництво бажають жити в лісопаркових умовах на березі Дніпра. І...плювати на необхідність хоч якої зеленої зони Черкас.Приклад- "царське село"на правому березі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100