реклама

реклама

13 жовтня о 14.00 у приміщенні Черкаського обласного краєзнавчого музею відбудеться захід «Наречена Черкащини», присвячений презентації проєкту з дослідження та відтворення традиційних головних уборів та способів квітчання наречених Черкаського краю кінця ХІХ – ХХ століття.

244477488_190329786522203_8636159032294166486_n Про це повідомлять у музеї.

Проєкт здійснено ГО «Метелики в голові» за підтримки Управління комунікацій Черкаської обласної державної адміністрації в співпраці з Черкаським обласним краєзнавчим музеєм, музейними установами області, за сприяння сільських голів та участі громад з досліджуваних територій.

У програмі заходу:

1. Презентація оновленої експозиції відділу етнології Черкаського обласного краєзнавчого музею, для якої майстринями проєкту було виготовлено репліку вінка з села Жовнин Чорнобаївсього району Черкаської області.

Запрошені гості заходу: науковиця та колекціонерка Ярослава Коваленко; майстер народного золотарства Юрій Коваленко; народні майстрині Наталія Крамна-Таран та Катерина Миронюк.

2. Лекція про традиційні головні убори та способи квітчання наречених Черкаського краю кінця ХІХ – ХХ століття від авторок проекту «Наречена Черкащини» Олени Афанасенко та Олени Почтарьової.

3. Демонстраційний майстер-клас з віднайдених та досліджених у рамках реалізації проєкту давніх технік виготовлення вінків Черкащини: елементи вінків з села Флярківка Кам'янського району, Орловець Городищенського району, Шабельники – нині затоплене село Чигиринського району.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100