реклама

реклама

Це відбувається в рамках реалізації проекту Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine «Міста й громади, вільні від домашнього насильства». Проєкт розрахований на три роки (2021-2024) і передбачає навчання фахівців та створення спеціального закладу, куди в кризовий момент життя люди можуть звернутися по допомогу.

245267839_1735914913284955_8957972620761510037_n

Про це повідомляє департамент соціальної політики ЧМР.

«Нині у приміщенні майбутнього кризового центру триває ремонт: замінено вікна, ремонтується покрівля, – розповідає заступниця директора департаменту-начальник управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаська міська рада Юлия Никоненко. – Проєкт недешевий, але потрібний громаді. Цьогоріч на початок робіт у бюджет закладено 2 млн 100 тис гривень, це трохи більше третини від потрібного. Пізніше Фонд ООН поетапно надаватиме обладнання та інвентар для створення й роботи притулку.

Законодавство навіть заохочує існування таких центрів для постраждалих. Із 2016 року У Черкасах в рамках реалізації міської соціальної програми «Турбота» діє Жіночий кризовий центр "Мережка", який фінансується з міського бюджету. Притулок для постраждалих, який створює місто в рамках проекту Фонду ООН, існуватиме паралельно. Це обов’язок міської влади – підтримати постраждалих від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі, надавши їм безпечний простір вже сьогодні».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100