реклама

реклама

«Тепло сердець - воїнам АТО» – літературно-мистецький проєкт під такою назвою відбувся у Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка. До нього долучилися бійці АТО та вихованці Арт-студії «Глорія». Її директорка Анна Чуприна говорить, що участь у благодійних акціях для них уже стала традиційною.

DSC_0801

«Ми передаємо нашими волонтерами на передову розписані прапори, листівки, малюнки. Сьогодні на цьому заході представлена виставка робіт наших дітей. Вони з нагоди свята писали картини з Покровою Пресвятої Богородиці. А зараз юні художники разом із нашими захисниками разом розписують обереги. Це для них свого роду арт-терапія», – розповіла  Анна Чуприна.

«Якби ви лише бачили, як радіють там дитячим подарункам наші бійці», – додає волонтерка та військовий капелан Лариса Когут.

Вона з 2014-ого року їздить на Донеччину та Луганщину, забезпечуючи військових продуктами харчування, одягом та усім необхідним для побуту і служби. АТОвці її знають за позивним «Сонечко».

«Дитячі обереги носять у кишенях, малюнки та листи прикрашають стіни наметів, бліндажів. Нашим бійцям дуже важливо знати, що на них чекають. Дитячі подарунки нагадують їм про мирне життя», – наголосила волонтерка.

«Кіборг» Віктор Черниш, який прийшов на зустріч з художниками, зізнався, що найстрашніше – це бачити на війні дітей.

«Діти там настільки звикають до мінометного обстрілу, що навіть не звертають на нього увагу і продовжують гратися, коли неподалік вибухають снаряди», –  пригадав учасник бойових дій.

«Творчий діалог – зручний формат для спілкування учасників,  особливо,  коли вони різного віку. У невимушеній атмосфері народжуються приязнь, порозуміння, дружба, – підсумувала Марина Чеперис, заввідділом мистецтв у Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка. – Наша бібліотека стала не лише територією читання, а й спілкування – з книгою, ровесниками, цікавими людьми, які творять історію сьогодення».

Учасники літературно-мистецького проєкту читали тематичні поезії, АТОвці ділилися своїми спогадами, а потім разом із вихованцями Арт-студії «Глорія»  розписували фарбами обереги, які волонтерка Лариса Когут узялася відвезти на передову. Принагідно юні художники створили серію портретів бійців АТО та подарували їм напам’ять  про цю зустріч.

DSC_0817

DSC_0794 

DSC_0846

DSC_0856 

DSC_0922

DSC_0925  

Ірина Гилюк

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100