реклама

реклама

У місті Тальне планують повернути двоповерховому мисливському палацу графів Шувалових 1903 року його первісний вигляд за допомогою креслень данського архітектора Клеменсена та повністю відновити колишній англійський парк.

630_360_1634375027-180

Про це Укрінформу розповів архітектор-реставратор Анатолій Ізотов.

– Для цього в Данії знайшли креслення архітектора Клеменсена, а в російському Петербурзі, в архіві графів Шувалових – найменші деталі інтер'єру. Для відновлювальних робіт підземної графської кухні та старовинного підземного переходу планується залучити метробудівців із Києва. Реставрацією опікуються депутат обласної ради Ігор Новицький та голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, – розповів Ізотов.

За його словами, Черкаська обласна рада виділила 800 тисяч гривень на проєктні роботи в цьому році.

– У Данії знайшли старі історичні креслення. Бачимо, що тут була австрійська система водовідведення й каналізації. Ринв уже немає, але місця, де вони кріпилися, залишилися. Заглибившись туди знайшли первісну систему водовідведення. Уже відкопали більшу частину труб. Робитимемо все так, як задумував архітектор Клеменсен, - зазначив реставратор і додав, що наступного року планується відновити фундамент, залити щілини смолою, провести повну гідроізоляцію.

Одночасно з палацом відновлюватимуть й англійський парк площею 4,6 га, який мали Шувалови. Кожне дерево буде пронумероване, визначено його вік. По кожному дереву буде ухвалюватися рішення – або обрізати, або кронувати.

У Петербурзі колеги Ізотова шукають плани й описи будівництва та листування власників палацу.

Мисливський палац графа Шувалова — садиба, замок, збудований в стилі французького Ренесансу в 1893—1903 роках.

1634374983-606

1634375026-379  

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #1 Леон 16.10.2021 18:37
Нарешті!
Скільки років тільки розмовляли,а тепер би вчергове не перевести на балаканину!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100