реклама

реклама

150-річний ювілей славетного українського борця греко-римського стилю, «чемпіона чемпіонів», уродженця Красенівки, що на Чорнобаївщині, Івана Піддубного (1871–1949) урочисто відзначили сьогодні в Черкаській обласній філармонії.

6

– Для мене Іван Піддубний – це уособлення українства, українського козацтва, вільного духу та надзвичайно сильних фізичних можливостей, – сказав, виступаючи на заході, голова обласної ради Анатолій Підгорний. – Іван Максимович є взірцем для молодих спортсменів, адже здобути звання «чемпіон чемпіонів» дано не кожному. Високі патріотичні, вольові, моральні якості Івана Піддубного не залишають жодного сумніву в тому, як сильно він любив свою Україну, свою Батьківщину, любив усе українське.

246930556_300741341654865_1103574485224370406_n  

Анатолій Вікторович подякував тренерам Черкащини, які сьогодні готують молодих спортсменів, які прославлятимуть Україну на міжнародних аренах. Він також згадав добрим словом людей, які популяризують постать Івана Піддубного, що надзвичайно важливо в час інформаційної війни. Так, на найближчій пропозиції Анатолій Підгорний внесе пропозицію про нагородження відзнакою Верховної Ради України Заслуженого працівника сільського господарства України, голову організаційного комітету з проведення Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного, президента Федерації греко-римської боротьби Петра Душейка, котрий бере активну участь у вшануванні пам’яті славетного борця.

Заступник голови Черкаської ОДА Віктор Гусак від імені очільника області Олександра Скічка привітав учасників зібрання та наголосив, що «ми – сильна духом нація, яка, ставлячи перед собою мету, обов’язково досягне її».

Петро Душейко, виступаючи на урочистостях, наголосив на великому значення постаті Піддубного для розбудови незалежної України.

– У нинішній період, коли нам необхідно утвердитися на світовій арені, коли Україна має і внутрішні негаразди, і переживає зовнішню агресію на Донбасі та в Криму, коли нам потрібно зміцнити авторитет України, одним із способів міжнародної політики є робота через спорт, – сказав Петро Григорович. – Кажуть, що спорт – поза політикою, але це не зовсім так. Постать Піддубного повинна виступати цеглиною у фундаменті нашої держави, що його заклали наші предки, держави, яку нам потрібно сьогодні розбудовувати нашою працею у різних галузях, у тому числі у спорті, освіті, науці, духовній сфері і, зрозуміло, й у матеріальній.

247153432_613533833018183_4621306038222209654_n  

Петро Душейко висловив подяку всім, хто доклав зусиль до включення 150-річчя Піддубного в перелік пам’ятних і визначних дат України та проведення заходів пам’яті видатного спортсмена.

– Мені як президентові Федерації греко-римської боротьби особливо приємно нагадати, що на цьогорічних Олімпійських іграх у Токіо найкращий результат показали саме борці греко-римського стилю – вони здобули олімпійські золоту, срібну і бронзову медалі! Показали, що не перевелися в Україні богатирі! – нагадав Петро Григорович.

Анатолій Підгорний, Віктор Гусак і Петро Душейко вручили відзнаки тим, хто взяв активну участь у заходах із популяризації та вшанування на Черкащині постаті Івана Піддубного.

Одним із нагороджених Почесною грамотою обласної ради став виконавчий директор Федерації греко-римської боротьби Черкаської області Анатолій Самоха.

– Вшановуючи пам’ять видатного земляка, ми вшановуємо гідність українського народу, – сказав Анатолій Романович.

Перед учасниками святкування виступили артисти Черкаського академічного заслуженого українського народного хору та інші колективи обласної філармонії.

5

2 

1  

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Про Піддубного 21.10.2021 21:17
Взагалі, то 100 років від дня народження видатного українського богатира виповнилося 8 жовтня. Можна було б захід провести вчасно і без піару.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100