реклама

реклама

Старости з територіальних громад Черкащини пройшли конкурсний відбір та взяли участь у Всеукраїнському семитижневому навчальному циклі від "U-LEAD з Європою" «Кроки для старост 2021».

Валентина Мамочка, староста Пугачівського старостинського округу Жашківської громади:

«Я працюю старостою лише рік, до цього була сільським головою близько 10 років. Спочатку було важко налаштуватися на роботу старости, бо робота старости відрізняється від роботи голови. Мені було важливо зрозуміти, що я можу робити, а що не є моїми повноваженнями - після участі у цій навчальній програмі, все стало на свої місця.

Корисним був досвід колег з інших регіонів, хочемо впровадити деякі кейси й у себе на території, наприклад запровадити телефон гарячої лінії для мешканців».

Світлана Сирота, староста села Хрущівка Зорівської громади:

«Я нова людина в ОМС, працюю тільки рік на посаді старости. Участь у навчальній програмі дала можливість поспілкуватися з більш досвідченішими старостами, у яких можна повчитися, а ще спільно обговорити проблемні питання та обмінялися досвідом».

Сергій Слинько, керівник Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Черкаській області:

««Кроки для старост» - навчальна програма, яка була тільки першим кроком у масштабній програмі навчання для старост, яку започаткувала Програма "U-LEAD з Європою. Цією програмою ми прагнемо допомогти старостам отримати інформацію, яка допоможе ефективно виконувати свої повноваження, передбачені оновленим законодавством та опанувати навички, що можуть бути використані ними для вирішення задач на територіях їх старостинських округів».

Марина Гавриленкова

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100