реклама

реклама

У 1473 навчальних закладах Черкащини станом на 24 серпня виконано 98,5% поточних ремонтів. Про це учора на прес-конференції повідомив голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

– Повністю замінено або частково відремонтовано дахи 48 навчальних закладів, ще у 66 – проведено реконструкцію та заміну інженерних мереж, – зазначив Сергій Тулуб. – На стадії завершення будівельних робіт зараз перебуває сучасна школа на 400 місць у селі Родниківка Уманського району. Думаю, що до кінця вересня діти вчитимуться у новій школі. Ми створимо всі умови, аби діти отримували задоволення від навчального процесу.

Сергій Борисович розповів, що у с. Степанці Канівського району виконано капітальний ремонт і утеплення школи. Завершуються також капітальні ремонти у Коврайській школі Золотоніського району, Вільшанській (Городищенського району) та у Смілянській спеціальній школі-інтернаті.

– Повністю перекрито дахи у 8 загальноосвітніх школах, які постраждали внаслідок стихійного лиха, ще у 2 закладах ремонтні роботи на завершальному етапі, – підкреслив голова ОДА. – Також можемо відмітити задовільний матеріально-технічний стан усіх їдалень та харчоблоків. До речі, Черкаська область одна з небагатьох в Україні, де всі школи 100% мають харчоблоки.

Під час прес-конференції йшла мова також про комп’ютеризацію навчальних закладів і безкоштовний підвіз учнів.

– До мережі інтернет в області мають доступ 99% навчальних закладів, тоді я 2009 року – лише 68,5%, – зауважив Сергій Тулуб. – А щодо шкільних автобусів, то сьогодні в області потребують організованого підвезення майже 8 тисяч учнів сільської місцевості і всі вони 100% підвозяться – безкоштовно.

За словами голови облдержадміністрації, у 2012-2013 навчальному році до першого класу буде зараховано 10 тис. 548 першокласників, у тому числі понад 4 тис. – у сільській місцевості.

1 вересня, крім традиційної лінійки, присвяченої Дню знань, у кожному населеному пункті де є школа вперше проводитиметься Свято першокласника. Зокрема, у Черкасах воно розпочнеться о 12.00 на Театральній площі. На гостей свята чекає концерт, мульти-шоу, конкурси з призами для першокласників та їх батьків.

Уже в понеділок, 3 вересня, влада планує відкрити у Черкасах оновлений Соборний сквер.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100