реклама

реклама

Ремонт у педіатричній амбулаторії Другого Черкаського міського центру медико-санітарної допомоги (колишня Друга міська дитяча поліклініка) триває з 2012 року, й цьогоріч його завершено не буде.

640x359-images-news-122016-17d55dff9f38bbead2427f70f85d2dc9

– Ремонт іде. В цьому році виділили 3 мільйони гривень, наразі їх освоюють. І для того, щоб уже абсолютно все завершити, потрібно на наступний рік ще 6 мільйонів, – розповіла в коментарі «Прочерку» депутатка Черкаської міської ради Любов Майборода, яка багато років опікується відновленням приміщення лікувального закладу. – Ремонт триває повільно, бо щороку з бюджету виділяють відносно невеликі суми. При цьому на ту чи іншу дорогу легко дають по 50-70 мільйонів. Але слава Богу, що певне просування все-таки є.

Виділення коштів невеликими сумами не лише затягує ремонтні роботи на роки, а й змушує регулярно переглядати проєктно-кошторисну документацію відповідно до цін, що збільшуються.

– Ремонт дитячої амбулаторії – дуже важливе для міста завдання, оскільки заклад обслуговує 16 тисяч дітей, – наголосила Любов Майборода. – Здавалося б, об’єкти, необхідні дітям, повинні бути першочерговими. Але чому виникають затримки? Значною мірою, через те, що в Черкасах бюджети ухвалюються з запізненням, а бюджети розвитку зазвичай приймаються взагалі в березні або в квітні. Це призводить до порушення всіх термінів виконання робіт.

Депутатка наголосила, що міський голова, депутатський корпус, виконавчі структури мають докласти всіх зусиль, щоб бюджет на 2022 рік, у тому числі й бюджет розвитку, було ухвалено не пізніше грудня цього року. Тільки в такому разі будівельні роботи можуть розпочатися вчасно.

Приміщення Другої міської дитячої лікарні, побудоване ще у 1920-30-х роках року, на початку минулого десятиліття перебувало в аварійному стані, й заклад планували закрити. Проте, за наполягання Любові Майбороди в 2012 році було виділено перші кошти на розробку проєктно-кошторисної документації для проведення тут ремонту. За тогочасними цінами, передбачалося, що для ремонту закладу буде достатньо 1,8 млн грн. З ремонтом допомагав обласний бюджет, залучалися й меценатські кошти, в тому числі й членів родини Любові Майбороди. Станом на 2014 рік було відремонтовано частину фасаду і санвузол. Нарешті, у 2016 році відбулося офіційне відкриття закладу «після капітального ремонту»: було відремонтовано покрівлю, утеплено фасад будівлі, старі дерев'яні вікна замінено на металопластикові, проведено зовнішні будівельні роботи. Зазначалося, що попереду – другий етап ремонтних робіт. У 2017 році передбачалося, що для проведення необхідних робіт потрібно ще 3,5 млн грн. Проте, на завершення ремонту дитячої лікувальної установи в міському бюджеті стабільно не вистачає коштів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #9 Путнік 18.11.2021 11:48
Тим, хто тут розходився у поклонах та подяках WC інвесторкіням.
Ви б подякували медперсоналу поліклініки, якій якщо не всупереч, але не завдяки будь-яким депутаткіням, департаментам охорони чогось, але не здоров'я, працюють та лікують.

А якщо говорити про якихось інвесторів, то цей медперсонал і є найголовнішим інвестором.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Валерій 18.11.2021 04:44
До цієї будівлі варто ставитися як до пам'ятки архітектури епохи сталінського конструктивізму . Але не як до сучасного лікарняного закладу для дітей. Вже запили купу грошей. А ще треба. Але це не робить будівлю зручною і такою, що відповідає вимогам сучасності.
Дешевше побудувати з нуля і сучасну, ніж нескінченно ремонтувати цю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Карлсон 17.11.2021 19:53
Цитую стабилизец:
удивителен сам факт существования поликлиники, а не очередного казаряновского курятника. в этом отношении Майбороде респект.

История поликлиники начиналась при Одариче, поетому удалось ее отстоять. Сегодня казаряни с карасями такого би не допустили :-) :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Историю с ремонтом WC 17.11.2021 16:45
Цитую Ремарка:
"... в тому числі й членів родини Любові Майбороди." - будь ласка, детальніше.

Родычами, надо преподавать детям с садика. А то и десятка лет не прошло с тех пор, а уже никто и не помнит. Перенаправили вечно во всё верующих написанному, и на заборах тоже, черкащан на ничем не доказанную "новость". Так Карпенко-Карый он сто тысяч на ремонт поликлиники дал, а кто об этом действительно благородном поступке знает?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 стабилизец 17.11.2021 16:11
удивителен сам факт существования поликлиники, а не очередного казаряновского курятника. в этом отношении Майбороде респект.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Кочубей 17.11.2021 16:07
Де більші відкати - туди і бюджетні гроші :zzz :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Стелла 17.11.2021 14:59
Двоє моїх дітей віддвідує 2 дитячу поліклініку. Ремонтні роботи ідуть, хоча дуже повільно. Гарні кабінети обладнано на першому поверсі. Дякуючі Любові Майбороді мені з дітьми не треба їхати у південно-західний район.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Ремарка 17.11.2021 13:44
"... в тому числі й членів родини Любові Майбороди." - будь ласка, детальніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 С заботой о детях 17.11.2021 12:43
Сваты согласны за видносно небольшую выделенную сумму поставить в поликлинике импортный б/у унитаз им., а также новою крышку к нему. :lol: :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100