реклама

реклама

Швидкі поспішають на виклики, і за це їх штрафують. У кількох регіонах України керівники служби скаржаться на «листи щастя» за перевищення швидкості. Камери відеофіксації не вирізняють карети швидкої як спецтранспорт, і через це керівникам швидкої в особистий електронний кабінет надходять сповіщення про штрафи.

233939

Про це інформує «5 канал».

«Як екстрений виклик, то ми перевищуємо швидкість, включаємо проблискові маяки та їдемо. Людям же на допомогу їдемо», – каже досвідчений водій машини швидкої допомоги Олександр.

Швидкі належать до спецтранспорту і мають право використовувати проблискові маячки та сирену. А ще за потреби перевищувати швидкість. Так було нещодавно, коли бригада медиків поспішала до постраждалих в аварії поблизу села Мошни.

Коли керівник черкаської екстренки отримав так званий лист щастя про штраф – здивувався. Нині він оскаржує це рішення, намагаючись довести, що це був спецтранспорт на виклику.

«Кожен день більш як сто автомобілів виконує невідкладні завдання, іноді технічні причини, іноді людський фактор, в будь-якому випадку, ви знаєте, автомобілі зараз працюють в посиленому режимі», – пояснює керівник Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун.

Такі історії із штрафами є й в інших регіонах України. Так, у Херсоні два тижні тому з'явилися чотири дорожні камери і перший штраф для тамтешнього керівника швидкої.

У Департаменті патрульної поліції пояснюють – система працює автоматично, незалежно від категорії та виду транспорту.

«Якщо все ж такий транспортний засіб фіксується камерою автоматичної фіксації, який рухався з увімкненими проблисковими маячками, але це непомітно на фото або неможливо візуально визначити, то особа, щодо якої винесена постанова, має право її оскаржити до Департаменту патрульної поліції, написавши заяву. Розглянувши заяву, ми скасовуємо адмінпостанову», – зазначила речниця Патрульної поліції України Яна Кутова.

Постанови про порушення скасовують, якщо підтвердять рух з увімкненими проблисковими маячками, медики ж обурені – доводити це немає часу.

«Якщо за кожний автомобіль ми будемо писати листи, це в мене паралізує роботу мінімум 1-2 людей, які тільки і будуть робити, що збирати цю інформацію і направляти листи на управління», – зауважив Ігор Фесун.

Тож нині водіям швидких доведеться стежити не тільки за виконанням нормативу доїзду на виклики – у 10 хвилин, а й за тим, щоби не перевищувати швидкість.

Яна Гривачевська, Олександр Титаренко

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Роман 18.11.2021 20:37
Дивно як у нас "автоматизацію" організовують! У поліції ж є список номерів усіх "швидких" - додайте їх у списки "ручної" перевірки, виділіть одного поліціянта, щоб переглядав події з цими автомобілями, їх не так багато буде - і питання вирішене. Думаю, такі функції в системі передбачені. Бо якщо справді "система працює автоматично, незалежно від категорії та виду транспорту", то поліцейський начальник буде просто завалений "листами щастя" на поліцейські автомобілі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100