реклама

реклама

За останні 17 років рівень води у Кременчуцькому водосховищі наразі найнижчий.

Фото Черкаського рибоохоронного патруля


Як прокоментував Золотоноша.City начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області Віктор Іванько, у порівнянні з минулим роком цей показник зменшився на 40 см.

– Рівень води визначає Державне управління водними ресурсами, яке знаходиться у Києві. Комісія засідає на рівні заступників міністрів. На останньому засіданні, яке відбулося 15 листопада, йшла мова про те, що у державі склалася критична ситуація у сфері енергетики. Щоб працювали ГЕС, потрібно зменшити рівень води у водоймах. Але річ у тім, що на Кременчуцькому водосховищі є багато «відшнурованих» ділянок, які не пов’язані з Дніпром. І хоча з більшості таких площин риба вийшла, проте загроза її загибелі існує. Якщо настануть морози, то може бути задуха, бо лід придавить рибу, і тоді найвірогідніше загине мальок. Але, сподіваюся, що все ж більшість риби вийде в основне русло Дніпра, а енергетики знайдуть шляхи вирішення кризової ситуації не за рахунок скидання води, а за рахунок покращення роботи атомних і теплових електростанцій. Як тільки відновиться їхня робота, воду будуть максимально швидко набирати до попереднього рівня, − ділиться керівник Черкаського рибоохоронного патруля.

Віктор Михайлович зауважує, що ситуація − не критична, зважаючи на теперішній температурний режим. Якщо ж вдарять морози і утвориться льодове покриття, то на мілині рибі буде сутужно.

Якщо товщина льоду сягне 40 см, як це було три роки тому, то це вже небезпечно.

o_1fleaflb017tueprfpkca62g31

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Зінченко 29.11.2021 16:49
...а де ж коментар спеціаліста-гідролога і що на це скажуть енергетики? у 1986-му майже зовсім воду злили серед літа і до чого це привело? плоди і тепер пожинаємо........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Михайло 29.11.2021 15:02
Цитую Перехожий:
Може рівень води зменшується із-за того що ГЕС стали більше працювати? А то так подається ніби то для кращої роботи ГЕС потрібен низький рівень води.

Для "найефективнішої " роботи ГЕС можна і всю воду спустить. І що далі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Перехожий 29.11.2021 11:38
Може рівень води зменшується із-за того що ГЕС стали більше працювати? А то так подається ніби то для кращої роботи ГЕС потрібен низький рівень води.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100