реклама

реклама

Працівники державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» вийшли сьогодні на мітинг під облдержадміністрацію. Працівники закладу бояться через реформу отримати проблеми з фінансуванням. Заклад знаходить по вулиці Чорновола в районі Хімселища.

1638370698994

– Ми у державній власності, а нас передають на комунальну власність області. Після зміни виходить, що ми будемо належати до комунальної власності області, а фінансуватися будемо з міського бюджету і далі. А обласне фінансування поки що не закладене. Та місто не бажає фінансувати комунальну власність області. Тож ми хочемо перейти в комунальну власність міста, – розповідає заступник директора Людмила Рустецька.

Колись у 2016 році був пілотний проект про передачу закладів в комунальну власність. Тож училище зробило техніко-економічне обґрунтування і передали його на міністерство. На той час це було актуально, але воно лежало просто папірцем і нікуди далі не йшло, а в 2019 році Кабмін підняв документи і почалася процедура…

– Тепер ситуація така: місто нас фінансує цілком добре. Ми відкрили 6 навчально-практичних центрів сучасних технологій, замінили вікна, нам виділяють кошти на стипендії тощо. А в області вже не вистачає на стипендії здобувачам освіти. Ми ж фінансуємося по всим статтям. І міськрада йде завжди назустріч, коли є потреба, – каже пані Людмила. – Разом з нами передають в обласну комунальну власність Жашківський і Лисянський професійні ліцеї, які знаходяться на території  області і фінансуються з обласного бюджету. Їм простіше. Ми ходили минулого тижня на сесію обласної ради, але нас не почули і проголосували одним пакетом  за три заклади, хоч назви закладів не озвучувалися.

Протягом півтора року керівництво закладу пише звернення, але їх поки не почули…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100