реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні представники фракції Всеукраїнського об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» відзвітували про свою роботу, нагадавши, що саме навколо представників цієї політсили була створена депутатська більшість в облраді, а голова обласної ради є представником саме цієї політсили.

1638460456491

– Наші депутати представлені в восьми комісіях, а троє депутатів їх очолили. Це Світлана Журба  – голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення; Ігор Віштак  – голова комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів; Олег Петренко – голова комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства, – зазначив голова фракції в облраді Олександр Коваленко.

За його словами, чотири райони Черкащини представлені в облраді депутатами від ВО «ЧЕРКАЩАНИ». І кожен з них має відкриті громадські приймальні у містах, селах і селищах

На прохання голів громад, колективів підприємств, громадських організацій або окремих громадян депутати  підготували й подали до різних органів виконавчої влади більше 300 депутатських звернень, направлених на вирішення актуальних проблем суспільного життя. Також ініціювали 5 депутатських запитів до керівних органів держави і області, які підтримали депутати обласної ради.

– Працюємо не лише під вибори, а постійно, – каже Олександр Коваленко.

1638460703224

За рік діяльності фракція ВО «ЧЕРКАЩАНИ» в обласній раді ініціювала виділення коштів з обласного та державного бюджетів на вирішення проблем громад, а саме: На покращення матеріально-технічної бази медичних закладів та закладів соціальної сфери – 10 млн 820 тис. грн. На покращення матеріально-технічної бази  закладів освіти – 27 млн 180 тис. грн. На природоохоронні об’єкти та екологічні заходи – 6 млн 900 тис. грн. На ремонт та реконструкцію доріг загального користування місцевого значення – понад 400 млн грн.

Зокрема, особливу увагу «ЧЕРКАЩАНИ» приділяли виділенню коштів з обласного бюджету  на такі важливі для всієї області об’єкти, як обласний онкологічний диспансер, Черкаський обласний кардіологічний центр; на реконструкцію Чорнобаївських очисних споруд тощо.

Кожен депутат бере активну участь у житті громад, від яких він обирався. Обласні обранці допомагають лікарням з ремонтами приміщень, придбанням апаратів ШВЛ та інших засобів для подолання коронавірусної хвороби.

– У галузі охорони здоров’я відбуваються зміни, не завжди наші медзаклади й пацієнти швидко і легко до них пристосовуються. Звертаються до нас, намагаємося допомогти якомога оперативніше. Більше того, підтримували й ті напрямки, які зараз почали розвиватися, зокрема трансплантологія.  Тут більш як 1,5 млн грн з обласного бюджету спрямували  онкологічному диспансеру на придбання обладнання і виділено 3 млн 100 тисяч гривень на обласний кардіоцентр. Зараз також виділені кошти по будівництву нового корпусу серцево-судинної хірургії. Крім того, виділялися кошти на Катеринопільську лікарню, на Звенигородський будинок-інтернат, на обласний центр матері і дитини, на Будищанський неврологічний інтернат. Також підтримали низку обласних програм у сфері охорони здоров'я, – зазначила депутат Світлана Журба.

Крім того, за її словами, депутати підтримали й  програми, що були започатковані ще депутатами попередніх років: це і програма підготовки медичних кадрів, програма екстреної медичної допомоги тощо.

– Намагаємося допомогти кожному. От сьогодні держава припинила фінансування ФАПів, зокрема тих, що обслуговують населення менше 750 осіб. Це стосується Чорнобая, Ірклієва та ще багатьох невеликих громад. Ми виступили з ініціативою і в кількох ОТГ вжили заходів: десь силами місцевого бюджету, подекуди залучали меценатів, але, як результат -  жоден ФАП не закрили, – сказала Світлана Василівна.

Депутатська фракція ВО «ЧЕРКАЩАНИ» підготувала та подала в обласну раду і обласну державну адміністрацію пропозиції щодо включення заходів розвитку територіальних громад Черкаської області до обласних програм, бюджету розвитку та виділення коштів з обласного бюджету 2022 року на їх реалізацію.

Олександр Воскобойнік, депутат, що входить до екологічної комісії, каже: часто до аграріїв є претензії, тому він пішов саме в цю комісію.

– Ми аграрії, які не шкодять, а навпаки, відновлюють. Ми висаджуємо дерева, сади, і саме від членів нашої фракції часто надходять ті чи інші ініціативи. "Екологічний бюджет" - невеликий, та ми розумно розподіляли кошти, шукали можливості. Так, було направлено суму на придбання техніки по утилізації, вивезення, збору твердих відходів. Тож вважаю, екологічна комісія працювала на благо людей, що їх обрали, – зазначив Олександр Воскобойнік.

IMG_5089

Діяльність депутата облради важлива і для мешканців обласного центру, вважає депутат облради обраний від Черкас Олег Петренко.

– Велика кількість комунальних підприємств обласної ради розташовані саме на території Черкас – це і заклади системи охорони здоров’я, соціальної, спортивної та культурної інфраструктури тощо. Важливо, щоб всі вони постійно розвивалися. Приміром, наш аеропорт нещодавно отримав сертифікат. І тепер це не просто територія і земля. Він з’явився на карті світу. А це теж наша робота. Черкаський аеропорт потрапив на наступний рік до списку будівництва аеропортів і вже суттєві кошти будуть направлені для майбутнього потужного аеропорту, – каже Олег Петренко.

Разом з тим, він дещо розкритикував центральну владу за незавершений процес децентралізації. Каже, замість ОДА вже б мали  бути  префекти, які здійснюватимуть  контроль за законністю і порядком. Водночас при облрадах повинні бути виконкоми.

– Однак поки бачимо, що обіцянка завершити процес децентралізації, очевидно, не буде виконана, – сказав Олег Петренко.

Заступник секретаря ради ЧОО ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Віктор Беззубенко зауважив, що сьогодні фракція  в облраді має компетентних представників та досвідчених депутатів.

– Активно працює і міський осередок. Так за підтримки наших депутатів в міськраді побудували чи не найбільше доріг за роки, а за підтримки обласної ради плануємо долучитися до розбудови полігону, де буде абсолютно нова дорога, щоб розгрузити місто Черкаси, – зазначив Віктор Беззубенко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Антон 04.12.2021 04:36
Цитую Пересічний:
Черкащане, это те, кто дерибанит землю под ужасные застройки Надии?

Саме так, і їх мовчанка з приводу знищення історії міста лише підтвердження. Виціловують ..на наввипередки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Пересічний 03.12.2021 16:16
Черкащане, это те, кто дерибанит землю под ужасные застройки Надии?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100