реклама

реклама

За п’ять місяців, із часу запровадження ринку землі до кінця листопада, у Черкаській області за цивільно-правовими угодами (дарування, купівля-продаж, міна) відчужено 1 903 земельні ділянки загальною площею 4116 га, зокрема продано 1533 земельні ділянки загальною площею 3437 га.

unnamed

Цифри свідчать, що громадяни все активніше користуються правом розпоряджатися своєю землею сільськогосподарського призначення. Так, лише в листопаді відчужено 634 земельні ділянки загальною площею 1762 га. За останній місяць осені зросла й середня вартість одного гектара, що становить 35,5 тис. грн, була – 34,9 тис. грн. На сьогодні середня вартість в Україні – майже 39,9 тис. грн. за гектар відчуженої землі.

З інформацією про кількість відчужених ділянок, їхню площу, вартість як в Україні, так і в конкретній області чи навіть населеному пункті можна ознайомитися на сайті Держгеокадастру в рубриці «Земельний моніторинг».

 Довідково:

Верховна Рада України 31 березня 2020 року ухвалила Закон №552-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який із 1 липня 2021 року дозволив обіг землі сільськогосподарського призначення в Україні. Закон запроваджує поетапне скасування заборони на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення приватної власності із низкою обмежень.

Із 1 липня 2021 року до 31 грудня 2023 року включно дозволено продаж земель приватної власності тільки фізичним особам – громадянам України і не більше 100 гектарів на одну особу, зазначене обмеження не поширюється на земельні ділянки, набуті у власність громадянином до набрання чинності Закону України №552 -IX від 31.03.2020. Із 1 січня 2024 року таку можливість отримають юридичні особи, тоді також зростає обмеження до 10 тис. га.

Водночас заборонене відчуження земель державної та комунальної власності.

Прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 ХХ 05.12.2021 14:55
Для старців, якими є значна більшість громадян, це гроші, за які одні погоджується продать, а інші не можуть придбати. |А для інших, це копійки, от і ринок,нужденна людина або даром віддасть, або просто не в змозі купить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100