реклама

реклама

У 2021 році на території Київщини, Чернігівщини та Черкащини слідчі територіального управління ДБР Києва завершили досудове розслідування та направили до суду 415 справ. Дев’ять з них стосуються кримінальних правопорушень, що вчинили митники. Ще за 51 «митною справою» триває досудове розслідування.

Діяльність працівників Державної митної служби знаходиться під пильною увагою ДБР. «Митні справи», а саме боротьба з корупцією та контрабандою, входять до наших пріоритетних напрямів, кажуть слідчі Бюро.

Слідчий ТУ ДБР Києва Павло, який розслідує кримінальні правопорушення в Черкасах та області, нещодавно завершив чергове досудове розслідування стосовно двох інспекторів Уманської митниці, де її працівники неодноразово пропускали на територію України квадроцикли та трицикли за заниженою вартістю у 4-5 разів.

Цю справу, яку вже скеровано до суду, умовно можна віднести до «економічної контрабанди», де підприємці приховали справжню вартість товару. Митник, у свою чергу, не став перевіряти та порівнювати ціни на офіційному сайті виробника цієї техніки. Деякі одиниці транспорту коштували понад 20 тис доларів, а в декларації було зазначено трохи менше 5 тис доларів.

І тут питання, чи навмисно це було зроблено митниками чи це проста неуважність? Звісно що крапку у цьому питанні поставить суд.

Поки що, митники підозрюються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). За це їм загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

P.S. ДБР звертається до громадян України із закликом не боятися своїх кривдників та пропонує співпрацю! Якщо ви стали жертвою недобросовісних митників і від вас вимагають неправомірну вигоду й чинять тиск, звертайтесь до ДБР.

Ви можете це зробити анонімно за номером +38063 198 74 16!

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 щука 05.12.2021 10:27
Жадність згубила
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Сидоров. 05.12.2021 09:18
В 4 з лишком рази занижена вартість машин. А продавали по реальній вартості , тобто 20 тис, проте в доходах писали як 5 тис. Значить митниця не стягла податі чи там платежі якісь, та реалізатор не заплатив дійсні податі. Тому у мене та других така мала пенсія. Крадуть , всі крадуть. При зеленому презі більше всього. Я сужу по цінам на хавчик та розміру пннсій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100