реклама

реклама

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі, Мстислав Банік, завітав до пункту команди підтримки Дії у Черкасах, який знаходиться в Черкаському регіональному центрі підвищення кваліфікації 4 грудня, - повідомляє «Прочерк».

image

Мстислав Банік розповів про мету створення пунктів офлайн-допомоги, та про найчастіші проблеми на шляху отримання СOVID-сертифікатів.

– Дедалі більша кількість людей має необхідність використовувати додаток “Дія” і СOVID-сертифікати щоденно, відповідно багато громадян потребують підказки як встановити додаток, як зареєструватися, користуватися і генерувати СOVID-сертифікати. Це, а також перший крок не пов ' язаний з питанням не відображення СOVID-сертифікатів, а лише питання цифрових навичок, відповідно людям потрібна підказка і всюди є попит на таку допомогу. Наразі по Україні працює близько 900 точок до яких входять команди підтримки в центрах масової вакцинації, офіси “Дія”, кожен регіон по свойму формує бачення так як це виглядало б більш актуально, – зазначив він.

Мстилав Банік пояснив, що суть цих центрів виявити проблему і вирішити її. Причин, чому СOVID-сертифікатів може не завантажуватися безліч від банального невміння людиною користуватися додатком до лікарської помилки під час внесення даних, чи плутанини серед медичних карток. Також керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі запевнив, що паперовий паспорт не перешкоджає завантаженню сертифікату.

Керівник відділу з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Черкаської облдержадміністрації Дмитро Хулап розповів про роботу команди підтримки Дії.

image(2)

– У Черкасах працюють два пункти. Один знаходиться в ТРЦ “Любава”, другий в Черкаському регіональному центрі підвищення кваліфікації. На сьогодні звертаються до нас містяни, жителі області з питаннями щодо вивантаження COVID-сертефікатів в застосунку “Дія”.  Є певні проблеми у встановленні самого додатку, у деяких людей буває банально недостатньо пам'яті на телефоні. Надходять питання дуже різні, на всі шукаємо відповідь, поки нарікань особливих не було, – зазначив він.

Дмитро розповів про те, що в планах відкривати подібні пункти на базі ЦНАПів, тому що поки вони працюють в режимі надання консультацій людям, що уможливить видруковування сертифікатів на місці.

Анастасія Щетініна

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Павло 06.12.2021 15:07
По телефрну можливо проконсультуват ися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100