реклама
Sucurity Police

реклама

На виплати вакцинованим уряд виділить 8 млрд грн.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про виділення українцям по тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. Про це повідомляється на сайті Ради, пише Главком

7265a49c33c024345bc7cd2ed2178c24

Закон вносить зміни до держбюджету на 2021 рік (законопроєкт №6297), яким виділяється 8 млрд грн на надання допомоги у рамках програми «єПідтримка».

На сторінці законопроєкту №6297 йдеться, що 7 грудня закон підписав голова Верховної Ради, а 8 - президент.

Отже, закон передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів).

8 млрд грн з цієї суми виділено Міністерству економіки за бюджетною програмою «Надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

За цією програмою обсяг видатків збільшили на 5 млрд грн (у 1 читанні йшлося не про 8, а про 3 млрд грн).

Уряду доручили затвердити порядок надання допомоги в рамках програми «єПідтримка», її розмір та вимоги до суб'єктів. А також - прийняти у триденний строк з дня набрання чинності закону нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації.

Із зазначених 10,2 млрд грн 2,2 млрд грн передбачено на збільшення видатків загального фонду за програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка» розпочнеться 19 грудня. Отримати тисячу гривень за повний курс щеплення українці зможуть онлайн, через мобільний додаток «Дія».

Цю виплату вже охрестили в народі "Вовиною тисячею".

Фото з архіву "Прочерку".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Похоронное бюро 08.12.2021 23:14
Ну, деньги то налогоплательщи ков, правда они не покрывают расходы на захоронение
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100