реклама

реклама

BBC News Україна оголосила переможців премії Книга року BBC-2021, яку проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Церемонію нагородження можна було наживо дивитися на сторінці BBC News Україна у Facebook та на каналі YouTube. Трансляція велася з Мистецького Арсеналу компанією Ukr.Stream - GSS.

Книгою року BBC - 2021 став роман "Хто ти такий?" Артема Чеха, видавництво Меридіан Черновіц. Переможець у кожній номінації отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті, пише ВВС

Artem-CHeh.-Foto-Irina-TSilik

Премію у номінації Книга року ВВС - Есеїстика - 2021 здобула збірка есеїв Андрія Содомори "Про що писати…", видавництво Апріорі.

У номінації Дитяча книга року BBC - 2021 перемогла книга Петра Яценка "Союз Радянських речей", видавництво Портал.

Перемогу у конкурсі читацьких рецензій "Читач року - 2021" здобула Людмила Даниленко за рецензію на збірку оповідань Сергія Осоки "Три лини для Марії", який увійшов до короткого списку Книги року BBC - 2021.

У подарунок Людмила отримала електронну книжку Kindle.

Редакторка BBC News Україна та член журі Марта Шокало сказала: "Цьогорічних переможців об'єднує те, що всі вони звертаються до минулого, аби краще зрозуміти теперішнє і пояснити, чому ми є тими, ким ми є. Артем Чех, який назвою своєї книжки обрав одвічне і головне питання "Хто ти такий?", літературно сильно та по-людськи щиро спробував на нього відповісти для себе і для кожного з нас. Книга Андрія Содомори нагадує нам теж про найважливіше - цінність нинішнього моменту життя, який автор майстерно матеріалізує у слова".

Арте́м Чех (справжнє ім'я — Артем Олександрович Чередник, * 13 червня 1985, Черкаси) — український письменник

Народився 13 червня 1985 року в Черкасах. З 2002 року мешкав у Києві. З грудня 2008 року — у с. Мрин Чернігівської області. З 2012 — знову у Києві. За освітою соціолог та за фахом не працював. Має досвід роботи актором Черкаського драматичного театру, охоронцем, продавцем, промоутером, журналістом, копірайтером, художником-моделмейкером і старшим стрільцем та навідником БТР у лавах Збройних Сил України.

2007 року став переможцем другого конкурсу від видавництва «Фоліо» «Міський молодіжний роман».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-13 #3 американская Света 19.12.2021 18:41
артем чех-чеченец наверно(ругател ьное во время русско-чеченской войны)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-19 #2 южноамериканец 18.12.2021 12:50
ну так хто ти такий?мабудь всеж агент москалiв
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #1 Хто ти такий? 18.12.2021 12:22
Обізвіться, хто чув про книгу з такою назвою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100