реклама
Sucurity Police

реклама

Актуальні правила перетину українського кордону регулюються Постановою Кабінету Міністрів України № 1236, з останніми змінами від 6 грудня 2021 року, повідомив «Прочерку» помічник начальника Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України ім. Генерал-майора І. Момота (смт Оршанець) по роботі з засобами масової інформації Дмитро Манойленко.

DSC_0057

Всім іноземцям незалежно від віку та країни прибуття для в'їзду в Україну потрібно мати страховий поліс (свідоцтво, сертифікат), виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України або договірні відносини зі страховою компанією-партнером території України (асистанс), який покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією та діє на весь термін перебування в Україні.

Всім іноземним громадянам, власникам тимчасового посвідки, а також особам без громадянства потрібно мати один із зазначених документів:

• документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації вакцинами, які включені до ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях; або

• іноземний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 1, 2 або більше доз вакцини, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, або негативний результат тестування методом ПЛР або одужання COVID-19; або

негативний результат тесту ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду.

Тести для в'їзду в Україну не потрібні вакцинованим особам та дітям до 12 років.

Іноземні туристи від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу та перетинають державний кордон на в'їзд, зобов'язані мати негативний результат тесту та встановлювати мобільний додаток для контролю самоізоляції Вдома незалежно від терміну перебування на території України.

Самоізоляція не застосовується, якщо протягом 72 годин з моменту в'їзду пройти ПЛР-тестування або зробити експрес-тест на антиген та отримати негативний результат.

Невакциновані громадяни, які прибувають із Росії, повинні пройти обов'язковий 14-денний карантин без можливості його дострокового завершення.

З 3 грудня ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ в'їзд іноземців та осіб без громадянства, які не мають дозволу на постійне або тимчасове проживання в Україні, та які перебували понад 7 днів за останні 14 днів на території ПАР, Республіки Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівства Лесото, Королівства Есваті, Республіка Малаві.

Винятки: громадяни України; іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні; подружжя чи дітей громадян України; співробітники зарубіжних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні та члени їх сімей; інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням із МЗС – після в'їзду вони мають пройти обов'язковий 14-денний карантин.

З 20 вересня 2021 року іноземці та особи без громадянства, які в'їжджають в Україну з метою транзиту та мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції та, відповідно, встановлення додатку Вдома та проходження тестування в Україні.

Докладніше із правилами перетину українського кордону різними категоріями осіб можна ознайомитися на сайті Держприкордонслужби.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100