реклама
Sucurity Police

реклама

Антимонопольний комітет України відкрив справу за фактом порушення законодавства ПрАТ "МХП" щодо придбання ТОВ "Лубним’ясо".

photo_2021-12-23_09-47-45

Про це повідомляє пресслужба комітету, пише censor.net.

"У зв’язку з публікаціями в засобах масової інформації відомостей про придбання провідним виробником курятини в Україні – ПрАТ "МХП" ТОВ "Лубним’ясо" (виробляє м’ясну продукцію під торговою маркою Skott Smeat), Антимонопольним комітетом, відповідно до його повноважень, здійснено перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час цієї угоди", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами перевірки комітет встановив, що придбання "Лубним’ясо" мало відбутися лише за умови попереднього отримання дозволу АМКУ.

"Оскільки учасники концентрації не звернулися за цим дозволом за власною ініціативою, Комітет розпочав розгляд справи за фактом порушення законодавства про захист економічної конкуренції ПрАТ "МХП", – наголосили в комітеті.

Своєю чергою у МХП заявили, що наразі не отримували від АМКУ офіційного повідомлення про порушення справи, інформує Інтерфакс-Україна.

"Після того як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія максимально сприятиме у наданні інформації та даних посадовим особам АМКУ", – запевнили в компанії.

У МХП також звернули увагу, що компанія діє у рамках законодавства про захист економічної конкуренції та завжди обґрунтовано підходить до розгляду питання можливого придбання акцій інших юридичних осіб.

"Зокрема, детально аналізується сукупний обсяг реалізації товарів учасників концентрації, сукупна вартість активів або сукупний обсяг реалізації товарів в Україні суб'єкта господарювання, щодо якого набувається контролю та інших об'єктивних факторів", – уточнили в МХП.

Нагадаємо, МХП придбав контрольний пакет (51%) акцій ТОВ "Лубним'ясо" 1 червня. Згідно зі звітом компанії на Лондонській фондовій біржі, вартість операції склала $1,57 млн.

Виробничі потужності ТОВ "Лубним'ясо" розташовані у Лубнах Полтавської області та становлять до 25 тонн яловичини на день. Компанія займається виробництвом та реалізацією під ТМ "Скотт Сміт" охолодженої та замороженої яловичини у напівтушах та чвертях, а також у великому шматку. На підприємстві є своя лінія забою.

МХП – найбільший виробник курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, олії, продуктів м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив угоду щодо придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100