реклама

реклама

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко погодився із депутатами Черкаської обласної ради, що найоптимальнішим способом придбання для обласного онкодиспансеру лінійного прискорювача (сучасного апарату для променевої терапії) буде лізинг.

IMG_20211216_143153

Нагадаємо, раніше він вважав за доцільне передати радіологічне відділення онкодиспансеру в концесію приватному підприємцеві.

– Певні «шероховатості» між головою ОДА і депутатським корпусом були завжди, – казав Олександр Скічко. – Але придбання лінійного прискорювача включено до Програми соціально-економічного розвитку області на наступний рік. Незважаючи на дискусії і сварки, треба зробити так, щоб у 2022 році лінійний прискорювач в онкодиспансері стояв.

Голова ОДА зазначив, що в онкодиспансері його поінформували, що проєкт будівництва бункеру, де має бути встановлено прискорювач, уже готовий. Тож із настанням тепла, очевидно, в березні, може розпочатися будівництво. За оптимістичним сценарієм, завершити його зможуть за шість місяців.

– Що ж до придбання самого лінійного прискорювача, то це можна зробити різними способами – або купити за власні кошти обласної ради, або придбати в лізинг, в кредит. Раніше розглядався ще варіант концесії, але депутати проти. Головне – щоб апарат був. Вважаю, що купляти його за кошти обласного бюджету – нераціонально. Найоптимальнішим варіантом може бути лізинг: обласний бюджет відразу сплатить 10 відсотків його вартості, а потім, коли прискорювач працюватиме, і Національна служба здоров’я України оплачуватиме надані послуги, за зароблені таким чином кошти можна буде виплатити решту суми, – сказав Скічко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100