Укомплектування окружних виборчих комісій на Черкащині може поставити під загрозу перебіг виборів народних депутатів України. Так вважає заступник керівника обласного виборчого штабу Наталія Старікова.

– Контингент ОВК насичений мешканцями Криму, Одеси, Луганська і Донецька. На мою думку, вони не зможуть працювати ефективно на рівність й прозорість виборчого процесу. Окрім цього, в комісіях надто молоді люди для виборчого процесу, у яких відсутній досвід виборчих кампаній. Брак досвіду може вплинути на своєчасність прийняття рішень. А це — затримки й хаос, - наголосила Наталія Володимирівна.

Вона відзначила негативні моменти у жеребкуванні щодо включення кандидатур до складу ОВК. По-перше, не було забезпечено рівність для всіх партій, адже більшість основних посад в ОВК зайняли представники маловідомих партій. Скажімо, на Черкащині об’єднана опозиція отримала посади голів лише у двох округах із 7. Так, головою ОВК по в.о№198 є Дмитро Жиляєв з фракції "Блок Юлії Тимошенко" – "Батьківщина", а ОВК по в.о.№199 очолила представниця фракції Блоку "НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА" Лідія Буга.

По-друге, члени ЦВК голосували за склад окружкомів не по кожному округу окремо.

– У ЦВК голосували за всі округи разом, а не окремо по кожному, як це було раніше.  Це теж уплинуло негативно на склад ОВК. Таке враження, що всіх членів комісій купили оптом, - говорить Наталія Старікова. – Загалом, підготовку влади до виборів добре описують слова політтехнолога Сергія Гайдая про те, що не було таких виборів в Україні, щоб під них не коригували закон. Щоразу міняють округи, переписується закон... Це прямий доказ того, що кожна нова влада робить змінити правила гри під себе, а не під об’єктивний результат.

На думку заступника керівника штабу, жеребкуванням ЦВК щодо складу окружкомів підтверджується, що ця влада налаштована на фальсифікації, бо розуміє, що в чесній боротьбі не виграє.

– Наміри влади – в першу чергу отримати 300 голосів у Верховну Раду, щоб змінити Конституцію, як їм треба, - додала Наталія Старікова.

Нагадаємо, що 24 серпня ЦВК провела жеребкування щодо включення кандидатур до складу окружних виборчих комісій по виборах народних депутатів України. Сформовано 225 ОВК, на Черкащині – 7. Вибори відбудуться 28 жовтня.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Ігор 03.09.2012 13:48
Проблеми існують велетенські.Наприклад,на 200-му окрузі, цілком та повністю сфабрикували список членів ОВК. Тепер на виборах керуватиме зграйка людей,котрі зовсім не налаштовані на чесні та справедливі вибори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100