реклама

реклама

Заступника начальника Держекоінспекції Центрального округу Дмитра Чайку, який нещодавно потрапив до скандалу з резонансним звільненням підлеглого, перевели до столиці. Посадовець працюватиме у Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

386694-1

Про це «Про все» стало відомо із власних джерел.

Дмитро Володимирович пропрацював на попередній посаді у Черкасах всього кілька місяців. За це час посадовець став фігурантом скандалу зі звільненням керівника Управління державного екологічного нагляду Олександра Познякова.

Як повідомляє джерело, наказ про звільнення Чайки був виданий кілька днів тому за підписом керівника Державної екологічної інспекції Ігоря Зубовича. З чим саме пов'язане таке кадрове рішення – невідомо. Чайка відтепер працюватиме в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

Як відомо, Дмитро Чайка кілька років поспіль був керівником Запорізького рибного патруля, де також досить часто потрапляв до скандалів, в тому числі і з загибеллю місцевого правоохоронця.

118604127_1402465379949339_1552740178918376653_n-1 Олександр Позняков на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомив: «На превеликий жаль, моїм безпосереднім керівником - заступником начальника Держекоінспекції Центрального округу Дмитром Чайкою, який в загальній кількості пропрацював зі мною менше місяця, проведено щорічне оцінювання мене, як держаного службовця і виставлено мені негативну оцінку, яка в подальшому дає підстави для звільнення мене із займаної посади. Прикро, що пан Дмитро Чайка не звернув уваги, що в Управлінні, яке я очолюю всі працівники мають тільки позитивні та відмінні оцінки. Я ніколи не мав дисциплінарних стягнень за весь час своєї роботи, завжди за всі мої роки роботи в природоохоронній сфері мене керівники оцінювали на відмінно та добре, я отримав «Подяку» від голови Державної екологічної інспекції за сумлінне виконання службових обов’язків у 2021 році, а також їх неодноразово отримував в попередні роки, позаяк працюю в природоохоронній сфері з 2007 року».

Свою підтримку Познякову висловили представники ряду громадських організацій Черкащини. Серед них – керівник ГО «Автомайдан-Черкаси» Олексій Святенко. Серед причин можливого звільнення Познякова активіст розглядає і його принципову позицію щодо боротьби з браконьєрством на Дніпрі. Мовляв, робота екологів багато кому заважає. Цієї ж думки й голова організації «Об’єднання бійців-реформаторів» Сергій Лугеря, який неодноразово брав участь у рейдах разом з екологами.

За поясненнями щодо ситуації видання звернулось до заступника начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Дмитра Чайки. Посадовець був коректним і відносно небагатослівним. Щодо кадрових рішень Дмитро Володимирович пояснив, що «не є суб’єктом повноважень щодо звільнення чи призначення» пана Познякова.

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Від колективу екології 28.12.2021 11:37
Всі знають, що такі брехні про П-ва може писати тільки "обіжена" Ірина Н., яка дуже хотіла на його місце, тільки обломалась бо Ч. перевели, який їй обіцяв золоті гори за побудову схем, як він робив це по Запоріжжю. П-ов все наламав, а Іра піде звідкіль прийшла. Нехай вона краще розкаже, як при С. проверки обілечувала схематозниця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Працівниця екоінспеції 27.12.2021 11:46
Екоінспекція зітхнула з полегшенням після звільнення П-ва. Він заставляв з підприємців збирати кошти, а з Л-ю збирають кошти з рибаків і кришують вирубку лісів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100