реклама
Sucurity Police

реклама

За результатами досліджень, одна викинута у звичайне сміття пальчикова батарейка здатна забруднити 16м² земної поверхні токсичними речовинами. На жаль, в Україні понад 90% всіх використаних батарейок викидають як звичайне сміття не лише у баки, але й просто на землю, в ліс чи навіть у річку. Щорічно проблема токсичного забруднення в Україні загострюється.

270660666_4599360316786075_6830591289704809389_n

Проте, майбутнє у нетоксичному світі є абсолютно реальним. Для цього варто просто викидати такі небезпечні речі у спеціальні контейнери.

Саме тому учні Черкаській ЗОШ №8 під керівництвом учителя природознавства та фізики Овчаренко С.М. активно долучились до акції "Батарейки, здавайтесь!" та зібрали 90 кг батарейок, які відправили до м. Дніпра, де їх підготують та надалі перевезуть на переробку до одного із європейських підприємств.

Нагадаємо, що екологічна ініціатива «Батарейки, здавайтеся!» була започаткована 2013 року у Дніпрі громадською організацією «ЕкоДніпро». Її діяльність спрямована на впровадження культури належної утилізації небезпечних побутових відходів в Україні, популяризацію збору відпрацьованих елементів живлення, їх переробки та поширення ідей соціального підприємництва у цій галузі.

Долучитись до неї може кожен охочий.

Про це повідомляє департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100