реклама

реклама

На регіональній філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» відбулася селекторна нарада, під час якої директор магістралі Сергій Нікулін підбив підсумки 2021 року та озвучив плани й сподівання на новий 2022 рік.

1200px-Arrival_of_a_train,_2006.5

«Цей рік видався цікавим та досить знаковим для Одеської магістралі. Проекти, які перед нами постали у другому півріччі 2021 року – успішно реалізовані. І це вчергове говорить про  можливості нашого колективу, нашого підприємства і вкотре доводить, що Одеська залізниця прагне бути кращої серед інших доріг», — зазначив Сергій Нікулін.

Серед основних значних досягнень працівників філії, було відзначено:

- будівництво та запуск раніше строку другої колії  5-12 км дільниці Чорноморська – Берегова;

- запуск швидкісного приміського комфортного потягу «Дунайський експрес», який став стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні за моделлю PSO.

- початок електрифікації 40-кілометрової дільниці Черкаси — ім. Тараса Шевченка, в рамках виконання програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», де днями було завершено електрифікацію 7-кілометрового перегону ім. Тараса Шевченка-Сміла;

- цього року була двічі підвищена заробітна плата залізничникам на 10%, підвищено відсоток преміювання окремим гостродефіцитним професіям та ін.

Також очільник філії зазначив, що у 2021 році, вперше за часів Незалежності, держава інвестувала в інфраструктурні проєкти залізниці – виділено 72,8 млн грн і наступного року Укрзалізниця отримає ще 3,2 млрд грн. «Держава підтримує дуже важливу, у стратегічному плані, компанію, без послуг якої не обходиться майже кожен другий житель України», — підкреслив він.

У  2022 році на регіональній філії заплановано роботи з електрифікації дільниці Помічна - ім. Тараса Шевченка, Черкаси-Гребінка, проект із реконструкції ст. Роздільна та інші не менш важливі проєкти. А також продовження всіх починань і програм, які передбачають удосконалення технологій перевізного процесу, забезпечення надійності роботи всіх технічних засобів. Одним із пріоритетних напрямків діяльності філії було і є соціальний захист залізничників, членів їх сімей, ветеранів.

Пресслужба Одеської залізниці

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Скептик 01.01.2022 17:25
Цитую Підбитий підсумок:
Найповільніший потяг України поламався.

Це самий яскравий приклад "підсумків"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Підбитий підсумок 01.01.2022 16:25
Найповільніший потяг України поламався.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100