реклама

реклама

У новорічному випуску каналу «Актуально з Волошиним», який створив освітянин Ігор Волошин, говорили з мером Черкас Анатолієм Бондаренком про місто та владу, підбивали підсумки 2021 та обговорили плани на 2022.

Бондаренко

– Порівняйте депутатський корпус цієї та попередньої каденції. З цим легше працювати?

Цей депутатський корпус більш прагматичний. Думаю, депутати зробили висновки з попередньої каденції, тому що ті, хто був у жорсткій опозиції тоді не пройшли у міськраду. Мені подобається їхнє бачення в тому, що вони не хочуть повторювати долю попередників, хочуть працювати, приносити результати, щоб потім звітуватися перед виборцями. Це нормально і ці бачення у нас збігаються. Єдине, в чому є розбіжності – я прихильник комплексної роботи: якщо ми почали ремонт однієї школи, то робимо її під ключ, якщо робимо парк, то повинні його закінчити. Зрозуміло, що коштів не завжди вистачає. До того ж кожен депутат хоче працювати на своєму окрузі. Вони ще не зрозуміли, що виборча система змінилася, і фактично його виборцями є все місто. По суті, це здорова конкуренція, це лобі, кожен депутат лобіює інтереси свого округу. Часто ці інтереси немасштабні, вони закінчуються ремонтом туалету чи кімнати у дитячому садку. Це потрібно робити, але важливо комплексно підходити до всієї модернізації, до утеплення, енергопостачання.

– Щодо звільнень. Як ви прокоментуєте нещодавнє звільнення головного архітектора та не продовження контракту з керівником водоканалу?

Почнемо з Чорнухи. Відбувся інцидент під час відновлення драмтеатру, коли будували малі архітектурні форми, територія за драмтеатром була зруйнована. За цю територію заплатили платники податків понад 12 мільйонів субвенції. Там був газон, висаджені рослини, організований полив і об лаштована території. Коли ж ми прийшли, все це там було зруйновано. За словами архітектора, там все мало бути краще і осучаснено. МАФи - це осучаснення міста?

Я з повагою ставлюся до нього, проте наше бачення і наші плани не зійшлися. У мене одне бачення, у нього, як у архітектора, інше.

– Хто буде новим архітектором?

Поки ми добираємо кандидатури. Я бачу на цій посаді молоду, амбітну людину, можливо, навіть не з Черкас, яка буде працювати і розвивати місто, а не будувати ларьки та МАФи. Та й взагалі, чомусь я можу переконати забудовника зберегти будинок з грифонами і він його реставрує і готовий там щось розмістити, а головний архітектор не може. Що стосується Замкового узвозу, то питання зараз не на часі. Поки тільки обговорюється це питання. Мені подобається думка громадськості, що там повинні бути сходи, що там повинен бути оглядовий майданчик, можливо, його потрібно навіть «винести». Я впевнений, що ми збережемо це місце і зробимо його родзинкою міста. Так само, як і місце, де ми знімаємо програму. Раніше тут була шашлична, а зараз маємо нормальний заклад громадського харчування,куди люблять ходити містяни.

– Що стосовно Овчаренка?

Я до нього нормально ставився, але читав, що він говорив, що «не піде на поклон». До мене не треба йти на поклон. Я давно оцінюю людей не за особисту відданість мені, а виключно за ділові якості. Нині ж у мене багато претензій до роботи керівника водоканалу. По перше, перевірка аудиторської служби, яка виявила безліч порушень. По друге, перевірка прокуратури, яка виявила факт преміювання ним своїх родичів, зокрема дружини. Третє – штраф НКРЕКП близько 13 мільйонів гривень за нецільове використання коштів інвестиційної програми, які повинні витрачатися на модернізацію підприємства. Вона була закладена в тариф, містяни сплачували ці кошти, а їх протягом 18-19 років використали на потреби підприємства. У мене виключно професійні претензії до цього керівника. Проаналізувавши цю ситуацію я вирішив не продовжувати контракт з цим керівником. Вважаю, що це піде підприємству на користь.

Хто буде наступним керівником водоканалу?

У мене є декілька кандидатур, поки ще ми визначаємося. Нині там є заступниця, пані Лісковець, поки вона буде виконувати обов’язки. Потім проведемо аудит, але одним із пунктів аудиту буде питання штрафу, який доведеться виплачувати громаді міста.

реклама

Коментарі  

 
+7 #8 петиція 04.01.2022 12:41
Просимо встановити за Драмтеатром памятну дошку (за рахунок премії мера) з написом тіпа :"Сучасний архітектурний "шедевр"забудови сквера. Автори ідеї забудови упирічернухи при мерстві ОдаричаБондарен ка" :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 тенденція ,однако 04.01.2022 09:58
Раніше на пресухах звучало-я і моя молода амбітна команда. Зараз-я буду все брати по максимуму. Очікуємо появу У Юрика з папіком спортивного каналу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #6 івангай 03.01.2022 15:25
Скоро канал Волошина обжене державу рось!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #5 1 03.01.2022 14:30
А что там с криминальными делами против Волошина??? Откупился?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #4 Степан В. 03.01.2022 13:11
Толік,ти трєпло,невіглас і популіст.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #3 з Лисенки? 03.01.2022 12:11
Волошин (не цей) теж колись сказав,кого бачить на посаді головного архітектора міста
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Аза Ян 03.01.2022 11:11
Василичь, спасибо за высокое доверие. В долгу не останусь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Михайло 03.01.2022 11:02
Гіпотетично, якщо пасажири лайнера оберуть керманичем мавпу, то її дії,призначення ,рішення..будуть відповідними. Як і наслідки кермування.
Тому на перше місце постає питання адекватності умовних "пасажирів"..,як довго вони чекатимуть катастрофи, мовчки спостерігаючи треш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100