реклама

реклама

На свята в крижану воду. Учасники "клубу довголіття" у Черкасах влаштували святковий заплив у Дніпрі. Літні люди не бояться холодної води і своїм прикладом показують, що святкувати без шкідливої їжі та алкоголю можливо і корисно, повідомляє "5 канал".

239747

Традиційно веселі та бадьорі вони йдуть на берег Дніпра. Всі свята зустрічають такою компанією учасники "клубу довгожителів". Так назвали свій колектив, бо, кажуть, довгі роки здоров’я знайшли у зимовій воді. Тут у кожного своя історія про початок загартовування, більшість прийшли позбутися хвороб. І це їм вдається. Нас зустрічає пані Ніна, у неї проблеми із суглобами, а пірнання допомогли зняти загострення та постійний біль. А ще, зізнається, цього року їй буде 90.

"Дніпро мені допомагає жити, життя наше це подорож, а подорожувати – значить жити, жити, а не помирати, тільки слабі люди мріють про смерть, а ми мріємо про своє життя і оздоровлюємо свій організм", –  каже учасниця "Черкаського клубу довгожителів" Ніна Фурдило.

Традиція зустрічати всі свята в ополонці з’явилася ще десяток років тому. Тоді всі його члени відмовилися відзначати з алкоголем і некорисною їжею, здоровий спосіб життя закріплювали водою.

"Бажано пройтися, трошки розім'ятися і настрій, настрій іще раз настрій, у воду треба заходити із бажанням. Починати треба з літа, щодня приходити в осінь, а потім уже взимку, але деякі люди можуть стартувати і взимку", – розповідає голова "Черкаського клубу довгожителів" Сергій Каліга.

Нині у клубі сотня учасників. Від світанку всі пірнуть по черзі в цю ополонку. Розповідають, це зовсім не страшно, а вода не жалить, одне правило – приходити у взутті, щоби ноги до криги не примерзали.

"Це все у нас у голові, якшо ми убираємо оцю планку і всьо, всі страхи у нас в голові, якщо подивишся – страху немає, зайшов, холодна вода – вона для всіх холодна, навіть для мене, я купаюсь 24 роки, а вона холодна, але коли ти виходиш відчуваєш такий підйом, таку ейфорію, яку не можна передать", – зауважує учасниця "Черкаського клубу довгожителів" Людмила Шевченко.

У компанії любителів зимового пірнання лікар Володимир переконує: крижана вода стимулює всі системи організму, але головне не перестаратися.

"Треба відчувати, щоб людина не відчувала дискомфорту, людина повинна слухати своє тіло, якщо щось не так – треба по мінімуму, деякі по три хвилини і більше сидять, деякі по 10 я бачив", – підсумував лікар Володимир Цапенко.

Після пірнання всі йдуть пити чай з травами та секретним інгредієнтом.

"І для бодрості трошечки додаємо перцю гіркого, обов’язково, це секретний і він дає енергію", – запевняють у клубі.

"Клуб довголіття" нині на самофінансуванні. Кажуть, на всі потреби складаються з пенсій. Готуються звертатися до мерії – їм допоможуть з орендою приміщення. Учасники переконані, завдяки здоровому способу життя проживуть до 100 років.

 

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Ех, теж похмілюсь! 11.01.2022 21:28
Побовтаюсь, як морж в ополонці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Які свята 11.01.2022 20:28
Свята вже три дні як закінчилися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100