реклама

реклама

Колишнього інспектора з охорони Канівського природного заповідника та його спільника затримали позаторік під час заняття незаконним рибним промислом. За версією обвинувачення, посадовець залучив до браконьєрства неповнолітнього учня одного з місцевих ПТУ. Під час спланованої засідки порушників затримали екологи спільно з водним патрулем. Слідство у справі вели працівники ДБР. Однак у Канівському райсуді стали на сторону обвинувачених і виправдали їх.

Суд

Як пише «Про все», про таке рішення суду повідомив черкаський адвокат Олексій Заволокін, посилаючись на оприлюднений вирок.

«Ще 07.02.2021 Черкаська обласна прокуратура заявляла про те, що скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора з охорони природно-заповідного фонду відділу служби державної охорони Канівського природного заповідника Навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка та його спільника, які обвинувачуються у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Такі результати роботи Прокуратура завжди викладає на першій сторінці. Однак виправдувальні вироки Прокуратура не оприлюднює», – іронічно резюмував юрист.

Як відомо із матеріалів вироку, посадовця затримали на березі водосховища з виловленою рибою. За даними слідства, чоловік разом із двома спільниками, один із яких є неповнолітнім, в забороненому місці на дамбі Канівської ГЕС за допомогою сіток виловили понад 200 рибин. Нанесені збитки оцінили в 36,4 тисячі гривень.

Утім, обвинувачений інспектор не визнав своєї вини та повідомив, що на березі опинився випадково, приїхавши туди на прохання знайомого. Коли ж він чекав біля свого авто, до них «підбігли працівники екологічної інспекції та поліції і сказали, що у вас там риба в мішках та запропонували підійти до риби».

Обвинувачений переконував суд, що його обмовили та притягнули до кримінальної відповідальності незаконно.

«Хто ставив сітки, та хто їх знімав з води, а також з приводу риби та мішків – взагалі нічого невідомо. Після того, як під`їхав до Дніпра, весь час перебував біля свого автомобіля», – повідомив суду обвинувачений.

Спільник посадовця також заперечив свою вину.

У підсумку, незважаючи на покази екоінспекторів та патрульних, які затримали чоловіків, суд вирішив, що наведені правоохоронцями та екологами докази є недопустимими. А «поодинокі докази свідків» не вказують прямо на причетність обвинувачених до незаконного вилову риби.

Слід зауважити, що неповнолітнього спільника чоловіків, який визнав свою вину, кількома місяцями раніше суд засудив віддати на поруки навчальному закладу, де той навчається. Але факт визнання вини одним із затриманих суд вирішив не враховувати в цій справі.

Обох обвинувачених виправдали. Витрати за проведені експертизи в розмірі 1,6 тисячі гривень мають компенсувати за рахунок держави.

Чи будуть в прокуратурі оскаржувати таке рішення суду – поки невідомо.

Олексій Заволокін додає, що виправданий посадовець та його адвокати будуть стягувати компенсацію за його незаконне притягнення до кримінальної відповідальності.

Адвокат

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Лейба 14.01.2022 18:43
Это еще раз доказывает, что космические зарплаты судейских не делают их честными людьми, просто значительно выросли размеры :-* человеческой благодарности :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Сидоров. 14.01.2022 18:11
Гроші, це велика сила. Пійманий еа гарячому , але не винний. І скілько таке коштує? Оприлюдьте цінник. Людям може знадобитися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Скептик 14.01.2022 11:23
Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 стабилизец 14.01.2022 10:36
что охраняем, то и имеем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100