реклама
Sucurity Police

реклама

Справу про побиття черкаського медійника та керівника черкаського телеканалу «Антена» Валерія Воротника днями почали слухати по суті, допитуючи потерпілого та свідків. Обвинуваченими у справі виступають очільник Управління інспектування Черкаської міської ради і ще один черкащанин.

Суд

Як відомо, Управління інспектування міськради очолює Станіслав Коломієць.

Як повідомив журналістам «Про все» пан Воротник, під час минулого засідання було розпочато його допит в якості потерпілого. Валерій коротко переповів про хід засідання.

– Не можу детально коментувати, бо маю певні обмеження, як сторона по справі. Якщо загалом, то засідання, що минуло, було фактично побудоване на питаннях захисту обвинувачених до мене і тривало більше двох годин. Мене встигли допитати прокурор та адвокат Хмельницький. Але допит не завершено і буде продовжено на наступному засіданні, що відбудеться 25 січня. Але, вочевидь, вже зрозуміла тактика захисту звинувачених – людина, яка вчинила напад на мене в той момент, коли я безпосередньо займався журналістською роботою, і з причин, безпосередньо пов’язана із діяльністю медіа, намагається довести в суді, що я не журналіст і напад не пов’язаний з моєю діяльністю, – обурюється медійник. – Напевне, з метою перекваліфікування статті звинувачення (ст. 345-2 КК України – ред.) на менш тяжку, за якою можуть сплинути терміни притягнення до відповідальності, або попасти під амністію. Бо звинувачені всіляко затягують процес – більше ніж пів року на засідання не з’являлися або самі звинувачені, або їхні адвокати, і лише після Ухвали суду про примусовий привід в суд звинувачених, вони почали відвідувати засідання.

Зі слів журналіста, під час засідання сторони обмінювались зауваженнями та клопотаннями. Так, Воротник забороняв обвинуваченому знімати себе під час допиту, зазначивши, що вважає достатньою аудіо- та відеофіксацію засідання судом, але врешті суд дозволив знімати в залі засідань, але виключно саму суддю пані Гоменюк.

Крім того, журналіст оскаржував спробу адвоката іншого обвинуваченого щодо спілкування в суді російською мовою. Валерій Воротник навіть звернувся до суду з проханням призначити адвокату Хмельницькому перекладача, бо, на думку медійника, той не повністю розуміє покази, що надаються українською.

Журналісти намагались отримати коментар від одного з обвинувачених, посадовця міськради. Він був небагатослівним.

– Ще рано (коментувати – ред.). Прийдіть на наступне засідання, думаю, коментарі будуть зайві, – відповів посадовець. – Ті всі його коментарі – нічого не варті, бо по суті все інакше.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Підтримую 17.01.2022 00:30
Отаким покидькам як Коломієць прощення не повинно бути. Покараний повинен бути обов"язково. Зараз побив журналіста, завтра ще когось і все зійде з рук, як завжди в нас - знайомі, відкуп і т.і. Воно прийшло на робоче місце і зробило злочин. Якби це сталось у любій другій країні -вже б давно був засуджений, а може і не вчиняв би побиття, бо знав би що йому "світить". Побачимо чим закінчиться ця справа. Дай Бог, справедливо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Василь 15.01.2022 19:12
А Хмельницький, це той компаньйон Козова???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #1 Сидоров. 15.01.2022 17:00
Гадюче кубло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100