реклама

реклама

У Черкасах водій автомобіля Volkswagen скоїв наїзд на пішохода. В результаті аварії потерпілий отримав травми та був госпіталізований. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху слідчі відкрили кримінальне провадження.


271894948_1274583676360496_2146294774174160557_n

Про це повідомляє пресслужба поліції Черкащини.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 14 січня, близько 04:10 години у Черкасах. 37-річний водій автомобіля Volkswagen рухаючись проспектом Хіміків скоїв наїзд на 32-річного чоловіка, який перетинав проїзну частину поза межами пішохідного переходу.

Внаслідок наїзду потерпілий отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до Третьої міської лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Слідство триває.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Яків Миколайович 15.01.2022 22:04
Цитую Стас:
это участник дорожного движения-пешеход-нарушил правила

Вина пешехода здесь очевидна. Но это, само по себе, не значит, что не виноват водитель, который обязан выбирать скорость, сообразуясь с погодными условиями, временем суток и своей способностью среагировать на потенциально аварийную ситуацию. МНе лет 40 назад инструктор так обёяснял: Ты не виноват, если пешеход об стоящую машину лоб разбил. Но если ты двигался - меру твоей ответственности определит суд.
У нас хватает пешеходов, нарушающих правила. И хватает водителей, плюющих на те же правила. Как водителя, меня бесят пешеходы, гуляющие в темноте по проезжей части, и велосипедисты, которым в падло купить фару и отражатель. Как пешехода - меня бесят придурки, которые садятся за руль под хмельком, устраивают ралли по ночному городу, ломятся на красный свет на перекрестках, и убеждены, что пешеход - враг.
Не хватает - безусловной наказуемости нарушителей правил дорожного движения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Стас 15.01.2022 20:27
Странное дело у нас-наїзд на 32-річного чоловіка, який перетинав проїзну частину поза межами пішохідного переходу. ПОЗА МЕЖАМИ!!! Но водителю уже грозят-позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.Но ведь,по сути,это участник дорожного движения-пешеход-нарушил правила ,что привело к ДТП,стрессовой ситуации у водителя и ,видимо,материа льному ущербу в виде повреждений автомобиля.Но... разбираться с этим? А проще на лоха списать. Я днями на Химиков былвшоке-поток автомобилей в обеих направлениях и быдло,ныряющее между движущимися автомобилями.Ночью! В дождь! Вот так мы защищены...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100