реклама
Sucurity Police

реклама

Державні лісові господарства області підготувалися до цьогорічної посадкової кампанії – заготовили необхідну кількість лісового насіння для посіву в лісових розсадниках та створення лісових культур.

Загалом лісівниками Черкащини вже заготовлено майже 78 тонн лісового насіння. З них 54,6 т – насіння дуба звичайного,  13,36 т насіння горіха чорного та понад 500 кг насіння сосни звичайної.

Окрім того, державні лісогосподарські підприємства області заготовили насіння супутніх деревних та чагарникових порід. Наразі зібрали: горіха грецького – 120 кг, акації – 80 кг, липи – 59 кг, берези – 25 кг, ліщини – 25 кг, абрикоси – 23,5 кг, ясена – 20 кг, вишні – 20 кг, сливи – 20 кг, лісової черешні – 12 кг, маслинки – 12 кг, кленів – 11 кг, сосни кримської – 10 кг, ялини – 8 кг, модрини – 4 кг та інших.

«Наразі триває зберігання лісового насіння відповідно до інструктивних матеріалів та методичних вказівок. Періодично відбувається контроль за температурою та вологістю насіння дуба, що перебуває в процесі стратифікації, та насіння сосни, яке зберігається в закритих ємностях як на складах, так і в холодильних камерах. Загалом же усі лісогосподарські підприємства заготовили достатню кількість лісового насіння для висівання в лісорозсадниках та на лісових ділянках», – говорить начальник відділу лісового господарства обласного управління Валентин Швець.

Станом на сьогодні в області триває процес переробки шишки та заготівля насіння сосни звичайної.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Лісівники Черкащини 17.01.2022 12:42
Ага, сидимо лузаємо. На всю зиму вистачить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100