реклама

реклама

Співробітники Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області взяли участь в онлайн-семінарі для директорів та сестер медичних закладів дошкільної освіти  «Принципи та механізм організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти за новими нормами та Порядком».

eating_children

Організатором семінару виступила КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанківської територіальної громади.

Основними доповідачами під час семінару були керівник та старша медична сестра закладу дошкільної освіти №30 Вінницької міської ради, які брали участь у розробці примірного чотиритижневого меню для дошкільних закладів МОЗ України.

До участі в нараді долучилися керівники та медичні сестри дошкільних закладів шести ОТГ (Степанківська, Леськівська, Мошнівська, Руськополянська, Червонослобідська,  Будищенська). Загальна кількість учасників – 74 особи.

У ході семінару фахівці з Вінниці поділися досвідом, як розроблялося меню, як розподіляти продукти впродовж дня, як складати меню-розкладки, проводити розрахунки харчових продуктів, вести медичну документацію.

Учасники заходу активно долучалися до обговорення означених питань, поділились досвідом з власної практики. Фахівці Держпродспоживслужби довели до відома учасників основні вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства при організації харчування та щодо  якості й безпечності харчових продуктів у закладах дошкільної освіти.

Нагадаємо, що до початку року відділами освіти ОТГ були розроблені меню та подані на погодження до Держпродспоживслужби. Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства служби розглянули та проаналізували меню, надали пропозиції щодо коригування кількісного складу основних груп харчових продуктів, кратності споживання, енергетичної цінності тощо. Після доопрацювання меню були погоджені.

З початку 2022 року в закладах освіти області діти харчуються за новим меню. Держпродспоживслужбою під час здійснення державного нагляду (контролю), комісійних перевірок буде забезпечено контроль за його дотриманням.

Пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100