реклама

реклама

18 січня підписано Угоду між Збройними Силами України та Національною академією наук України про наукове і науково-технічне співробітництво з питань обороноздатності держави.

bez-nazvanyya-1

Підписання Угоди між Збройними Силами України та Національною академією наук України про наукове і науково-технічне співробітництво з питань обороноздатності держави дозволить інтенсифікувати фундаментальні та прикладні дослідження та забезпечити потреби держави у сфері національної безпеки та оборони, повідомляє АрміяInform.

У підписанні Угоди взяли участь від Збройних Сил України – Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний та начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала, а від Національної академії наук України – Президент НАНУ, академік Анатолій Загородній, перший віцепрезидент НАНУ академік  Володимир Горбулін та віцепрезидент НАНУ академік В’ячеслав Богданов.

bez-nazvanyya-1-1-1536x1024

Знаково те, що підписання Угоди відбулося на фоні підвищеної небезпеки повномасштабної агресії Росії якраз у дні, коли Україна відзначає початок боїв за Дебальцеве 2015 року.

Ось як описує видання «Цензор. НЕТ» ті події : «21 січня 2015-го українські воїни 128-ї гірсько-піхотної і 17-ї танкової бригад під командуванням старшого лейтенанта Романа Жованика на опорному пункті “Олексій” під селом Санжарівка вступили в бій і розгромили колону 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ.

26 українських воїнів, усі – мобілізовані і добровольці, вситупили в бій з батальйонно-тактичною групою ворога. У результаті російські найманці понесли найважчі втрати, зафіксовані  за один бій на цій війні: було знищено два танки, дві БМП, а один танк і одну БМП-1 захоплені у якості трофеїв повністю справними і служать українській армії».

Як стверджує «Цензор.НЕТ», саме після цього бою розгнівані втратами найманці із розвідки 4-ї бригади увірвалися до російського командира і прострелили йому ногу! Це не жарт і не вигадка – про це розповідали самі найманці, випадок відомий – пораненого полковника забрали в Москву й інформація про це була опублікована в російських ЗМІ.

А з боку українців-переможців командував у той час 128-ю гірсько-штурмовою бригадою ЗСУ уродженець Черкащини Сергій Шаптала, який нині – начальник Генштабу ЗСУ і підписав від імені командування Збройних Сил вищезгадану Угоду з науковцями – щоб і надалі бити ворога «по-розумному», з максимальними для окупантів втратами…

Shaptala_S_O Довідка

Герой України генерал-майор Сергій Шаптала народився 5 лютого 1973 року у селі Костянтинівка Балаклейської територіальної громади на Черкащині.

У 1994 році закінчив Одеський інститут Сухопутних військ, пройшов всі сходинки військової кар’єри від командира механізованого взводу до начальника штабу-першого заступника командувача військ оперативного командування “Південь”. У 2014-2017 роках очолював 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду ЗСУ.

Звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка” отримав 18 лютого 2015 року.

У вересні 2021 року став начальником Генерального штабу ЗСУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100