реклама
Sucurity Police

реклама

У переддень нового року зоолог відділу ссавців Черкаського зоопарку Максим Григор’єв став «татом» для 28-грамового дитинчати новонародженої біловухої ігрунки.

Про це інформують Вечірні Черкаси.

За словами директора Черкаського зоопарку Євгенія Вана, поповнення було у біловухих ігрунок. Народилось троє малюків, але самка може вигодувать тільки двох малюків, які і лишились біля мами, а третього малюка забрав зоолог відділу, який самостійно вдома вигодовує малечу.

1642782863-245

- Випадки, коли мама таки вигодовує трійко малюків, бувають, але дуже рідко. Зазвичай пропадає або одне, або навіть і троє малюків. Аби не ризикувати, ми вирішили відділити найслабшу дівчинку від мами. Тричі за рік ігрунка народжувала трійні. Це для неї норма, - говорить Максим Григор’єв.

Молодий чоловік не має дітей, тож він фактично проходить професійний курс підготовки молодого бійця. Адже як йому розповіли колеги, глядіти ігрунку - те саме, що глядіти дитину.

Спочатку Максим годував малюка кожні півтори години дитячою молочною сумішшю через інсуліновий шприц, тобто про сон можна забути. Згодом, як малюк набереться сил, планує перейти на двогодинний-тригодинний інтервал. Через режим, часті годування Максиму довелося піти в «декрет».

Будиночком і ліжком для мавпочки служить кошик із пледом і м’якою іграшкою-«грілочкою» у ній.

Це та сама дитина, однак дуже маленька. Простягуєш палець, вона чіпляється за нього, видряпується на долоню й тримається. Про повернення до мами йтиметься, як малеча окріпне.

- Мама має сприйняти своє дитя, однак усе завжди індивідуально. Спочатку малюк знаходитиметься відокремлено в окремій клітці в вольєрі, аби поспостерігати, як мама сприйме дитину. Якщо конфліктних ситуацій не буде, маля випустимо у вольєр, - ділиться планами Максим.

Домашню кішку довелось ізолювати, відселити в іншу кімнату, аби не зашкодила новому члену сім’ї, адже зізнається Максим, пухнаста дуже ревнива.

Коли дитина хоче їсти або має іншу проблему, вона привертає увагу плачем, а ігрунка пищить і кричить. Однак сусідам нова жителька не доставляє проблем, адже, за словами Максима, має спокійний характер, не галасує.

У холодний зимовий період у Черкаського зоопарку бебі-буму не очікують.

- Бебі-буму серед приматів, птахів, копитних очікуємо у квітні-травні-червні, - говорить Євген Ван.

Максим Григор’єв працює в зоопарку два роки, і це для нього не перший досвід такої опіки. Свого часу він уже глядів носух.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100