реклама

реклама

Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області беруть участь у  зимовому обліку чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин у лісах області. Облік, що є обов’язковим для усіх користувачів мисливських угідь, розпочався 10 січня і триватиме до 5 лютого 2022 року.

0stirnos-dariaus-soscekos-nuotr-60500231

Такий щорічний облік здійснюється з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області. Проводять підрахунок шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві.

Здійснюється таксація за участі працівників Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, державних лісових господарств, представників управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА.

Ветеринарні спеціалісти, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, беруть участь у проведенні обліку чисельності мисливських тварин та у розгляді лімітів використання диких мисливських тварин згідно з розпорядженням Черкаської ОДА від 17.04.2018 №234 “Про окремі питання використання і відтворення мисливських тварин в угіддях області”.

Після 5 лютого результати обліку будуть узагальнені для визначення динаміки чисельності мисливських тварин та для майбутнього встановлення лімітів їх використання, норм добування й пропускної спроможності мисливських угідь.

Довідково:

У Черкаській області функціонує 55 мисливських господарств, з них 4 підпорядковані держлісгоспам.

Пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100