реклама

реклама

Сьогодні у Черкасах в приміщенні Обласної бібліотеки для юнацтва ім. Василя Симоненка відбулися загальні звітно-виборні збори Черкаської обласної організації НСПУ. Спершу пошанували пам'ять тих письменників, хто відійшов у вічність.

Також на заході прозвучав звіт голови Черкаської ОО НСПУ Володимира Поліщука про роботу у 2022 році та за 2018-2022 роки. Це перша каденція Володимира Трохимовича на посаді.

5555

Як повідомив Володимир Поліщук, 47 письменників входять до обласного осередку. Середній вік 60 років. До 30 років нікого немає. Всього у черкаській Cпілці перебували за всі роки 81 особа.

Виходили часописи ЧОО НСПУ «Холодний Яр», проводилися засідання правління спілки. За підтримки районних об’єднань були неодноразові виїзди в райони, активно діє обласне літоб’єднання імені Василя Симоненка, була започаткована програма зустрічей з письменниками з інших областей, але програма не була в повному обсязі через пандемію. Також програма підтримки творчих спілок облрадою продовжена ще на декілька років, тож це йде і на оплату приміщення. Орендних боргів на сьогодні спілка не має.

272537819_2929409514035916_137892168977234069_n

Відомо, що за керування обласною спілкою Поліщука, в районах засновувалися ряд літературних премій, які через децентралізацію і зміну територіального устрою перезасновувалися. Це і премії імені Олекси Влизька, Івана Дробного, Олекси Кобця, Михайла Масла тощо.

Була співпраця з телекомпанією «Ільдана», у рамках якої реалізувався проект «Крок до читача», де глядачів знайомили з новими творами черкаських письменників.

До 2022 року письменники могли отримувати стипендії, але лише пенсіонери. Відтепер обмежувального фактору немає, його зняли. Тепер стипендія буде присвоюватися не як соціальна допомога, а як за особливо активну працю. У 2022 році отримуватимуть стипендію Вербівська, Горішня, Клименко-Синьоок, Чупак тощо. Це близько 750 грн в місяць.

Також за звітний період було видрукувано ряд книг, але сьогодні редакційний портфель майже порожній. І тому Володимир Трохимович закликає подаватися на друк.

Також він повідомив, що цьогоріч спілці 50 років і тому є ряд амбітних проектів. Ювілей передбачає комплекс різних заходів, підготовка ряд друкованих видань, зокрема, бібліографічний довідник з біографіями авторів. Планується великий мистецький вечір в листопаді. Плануються виїзні літературно мистецькі дійства (Смілі, Кам’янці, Чигирині).

Врешті відбулося голосування за нового голову Черкаської обласної організації НСПУ на період з 2022 по 2026 роки. Переобрали Володимира Поліщука одноголосно

Розглянули також документи на вступ до НСПУ нових членів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Обізвіться 04.02.2022 13:41
Цитую Патріот:
750 грн на місяць, Карл! Все що треба знати про підтримку розвитку культури і рідноі мови буржуазним злочинним режимом. Спасибі руху за розруху!!!

А книжок хороших не пишуть і ніхто їх не знає. Вірші не пропонувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Патріот 04.02.2022 12:30
750 грн на місяць, Карл! Все що треба знати про підтримку розвитку культури і рідноі мови буржуазним злочинним режимом. Спасибі руху за розруху!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Нотатки 03.02.2022 18:40
Цікавим життям живе спілка: заснування премій, отримання стипендій,зустр ічі з письменниками з інших областей, пустий редакційний кошик, виїзні дійства. А головне, що "орендних боргів на сьогодні спілка не має". Наснаги і гарних книжок!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100