Цього тижня відбулося перше засідання робочої групи зі сприяння в підготовці організації виборів народних депутатів у м. Черкаси за участі керівників окружних виборчих комісій. До складу робочої групи також ввійшли представники підрозділів виконавчого комітету Черкаської міської ради, правоохоронних та інших структур, інформують в Черкаському МВК.

Голова комісії, керуючий справами виконавчого комітету Черкаської міської ради Микола Кудрявцев розповів, що з боку представників виконавчого комітету виконано всі вимоги, передбачені законодавством України щодо виборів. А саме: окружним виборчим комісіям вже передані матеріальні цінності необхідні для забезпечення виборчого процесу, встановлено меблі, комп’ютери, підключено систему телефонного та комп’ютерного зв’язку, підготовлені належним чином приміщення.


– Зараз триває підготовка дільничних комісій, які розташовані переважно в закладах освіти, частково – в установах охорони здоров’я та в інших закладах комунальної і державної форми власності. Також декілька приміщень для дільниць будуть орендуватись, – зауважив Микола Сергійович.

За його словами, на даний момент окружні виборчі комісії сформовані та забезпечені усім необхідним. Управлінням державної реєстрації Черкаської міської ради вони зареєстровані як юридичні особи. Тому офіційно окружні виборчі комісії вже розпочали свою роботу.

До речі, особливістю нинішнього закону щодо виборів є те, що основний обов’язок із забезпечення виборчого процесі покладений не лише на виконавчі комітети міських рад, а в основному – на обласні та районні державні адміністрації. Саме їх держава зобов’язує взяти на себе матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць, в тому числі апаратно-програмними комплексами з проведення виборів. Також обласні та районні державні адміністрації встановлюватимуть засоби відеоспостереження.

Адже суттєвим нововведенням цьогорічних виборів є те, що держава зобов’язує обладнати приміщення усіх дільничних виборчих комісій відеокамерами і в онлайн-режимі транслюватись все, що відбуватиметься на кожній з дільниць.

Це, на думку авторів цього нововведення в законі про вибори, зумовить кращий контроль та відсутність грубих порушень під час виборчого процесу. (Особливо, що відбувалось з допуском певних осіб на дільниці, порушенням громадського порядку, перебігом голосування, а також порушенням порядку видачі бюлетенів і т.д.). Тобто те, що раніше доводилось фіксувати за домопогою відео- чи фотокамерами чи просто зі слів. Зараз це все буде в онлайн-режимі транслюватись і, відповідно, фіксуватись.

До речі, аналогічна система онлайн-трансляції процесу волевиявлення громадян застосовувалась під час останніх виборів президента у Росії.

Нагадаємо, що на території м. Черкаси розташовано два виборчих округи: 194 та 195.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Володимир 08.09.2012 17:10
Цитую Людяник:
Зрозуміло бажання , щоб не забули потріпане ім'я на цьому поважному ресурсі, але коментарі пані О. вже нагадують " и швец и жнец и на дуде игрец"-вона у нас асфальтоукладчи к, водопроводчик, митець а тепер ще й юрист! Треба на пару з федькой Прінципіальним керувать ставити таке надбання Черкащини! До чого був цей пук у вічність-незрозуміло.. :cry:

Ну як це для чого? Просто, щоб смерділо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Крук 08.09.2012 15:51
мобільні телефони не у всіх селах доступ до мережі мають, а тут веб-камери, інтернет!?
Чергове безглузде списування коштів. В області більш як 60% населених пунктів не мають підключення до інтернету, бо фірми-провайдери не вважають за потрібне ставити антену-передачач за 25 000 грн. в селі де на всіх 10 компів, і ті в школі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 карамелька 08.09.2012 10:15
на території Черкас взагалі-то три округи, ви "загубили" 197
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Людяник 07.09.2012 18:14
Зрозуміло бажання , щоб не забули потріпане ім'я на цьому поважному ресурсі, але коментарі пані О. вже нагадують " и швец и жнец и на дуде игрец"-вона у нас асфальтоукладчи к, водопроводчик, митець а тепер ще й юрист! Треба на пару з федькой Прінципіальним керувать ставити таке надбання Черкащини! До чого був цей пук у вічність-незрозуміло.. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Оксана Колісник 07.09.2012 15:09
Ох і потрактував пан Кудрявцев закон! Немає в ньому - "восновному" чи "не в основному". Є стаття 51, яка відповідальних за матеріально-технічне зпабезпечення підготовки і проведення виборів визначає в таком порядку: "Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи..." І триває підготовка не "втборчих комісій", а приміщень для голосування. До речі, як можна монтувати камери відеоспостереже ня без участі саме виборчих комісій, які організують., так би мовити, "простір" для проведення голосування, затверджують розташування всіх його елементів - столів для видачі бюлетенів, урн для голосування, кабінок тощо на своєму засіданні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100