реклама
Sucurity Police

реклама

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко закликав Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державне агентство меліорації та рибного господарства звернути увагу на проблему промислового лову риби в Кременчуцькому водосховищі.

1644481821-254

Про це він написав у фейсбуці.

«Мені здається, що якщо це не зупинити, про рибу можна забути», – додав мер Черкас.

У свою чергу, його дружина, депутатка облради Валерія Бондаренко ініціювала проєкт рішення обласної ради про заборону промислового вилову риби на території Кременчуцького водосховища від Черкас до Канева.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що у верхів’ях водосховища було дозволено промисловий вилов риби. «Від Черкас до Канева вище дамби з ехолокаторами йдуть баркаси і бачать ту рибу, яка зібралася на зимівлі, як грона винограду. Її просто тягнуть усю сітками. Фактично через місяць нерест. Риба вся з ікрою. Чи лишиться після цього якась риба в Дніпрі, неясно…» – сказали в розмові з «Прочерком» місцеві рибалки.

Проте, вже наступного дня голова Держрибагентства Артем Ріпенко повідомив, що промисловий вилов риби у верхів’ях Київського, Канівського і Кременчуцького водосховищ тимчасово закрито. Наразі проект режиму рибальства у рибогосподарських водних об’єктах (їхніх частинах) України у 2022 році перебуває на розгляді в Мінагрополітики.

реклама

Коментарі  

 
-4 #7 Юрій 11.02.2022 22:46
Всю рибу до єдиної виловити неможливо,апріо рі.Все одно вона відновлюється.А ніхто не задумувався,яки м чином ми більше риби втрачаємо? Від того що ,її ловлять,чи внаслідок постійних щорічних штучних перекачувань рівня води в водосховищі? Мало того,що риба там гине,так ще й гниє,забруднююч и акваторію.А на Дніпрі давно треба провести декомунізацію.Повернути в стан до 1954 року,відбудуват и населені пункти,які комуняки зруйнували та затопили! Тоді і риба в своєму руслі житиме постійному,і водойма буде чистішою значно,знаходяч ись під постійною течією.Робота тих ГЕС зараз особливого ефекту вже ніякого не дає в енерговидобутку .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Олексій 11.02.2022 19:30
От який у нас мер. НАПИСАВ В Facebook!!! А на заборі не пробував?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Виктор 11.02.2022 17:33
Сегодня видел баркас возле моста,состояли возле берега и уплыли в верх по течению.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #4 Антон 11.02.2022 12:50
Не встиг пропіаритись,от горе так горе..
Наліпи більше висоток на пляжі, будеш рибу з балкона патрулювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 черкащанин 11.02.2022 12:13
Про заборону рибальства потрібно було думати ще в попередні періоди і чітко визначитися з датами, а не в свинячий голос ,коли пізно пить боржомі. бумажка в міністерстві можить вилежуватися місяцями, а дане питання потребує негайного вирішення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Промисловий вилов 11.02.2022 12:01
Цитую Жах:
То вже ж нібито заборонили промисловий вилов
да,піар ні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Жах 11.02.2022 11:20
То вже ж нібито заборонили промисловий вилов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100