3-кімнатна квартира Олександра Доброштана з Черкас тріщить на очах. Чоловік живе на першому поверсі 5-поверхівки. Каже: будинок руйнується через діряву каналізацію. Тому в помешканнях страшний грибок, а півроку тому пішли тріщини.


Коли впали стіни в кухні та ванній, квартира просто на очах перетворилася на руїну, а господар дивом вцілів.

Будинок будували без підвалу. Каналізаційні труби багато років тому прокладали просто під дерев’яними підлогами квартир. Із часом мережа стала дірявою. Вода і нечистоти опинялися під настилом першого поверху. Каналізаційна труба знову тріснула 3 дні тому. Нечистоти лилися рікою з під’їзду просто на вулицю.

– У нас теж на стіні грибок, стінка капітальна має тріщину. Вона хоч і незначна, але це ж початок, – розповідає мешканець будинку Ігор Орел.

Людям обіцяли полагодити каналізаційну мережу до травня цього року. Капітальний ремонт у будинку повинні були зробити ще торік.

Після обвалу комунальники терміново почали шукати гроші на заміну мережі.

– У першу чергу, плануємо винести каналізацію, щоб не зупиняти стояк. А тоді повністю перекладати треба каналізацію, розбирати ппідлогу, – каже начальник управління житлово-комунального господарства Черкас Алла Грохольська.

Але грошей на ремонт нема, тож рятувати будинок проситимуть міську раду. А поки мешканці 70 квартир слухають, як тріщать стіни, і побоюються, аби вони не стали для них могилою.

Ірина Цимбал, «Факти», ICTV

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100