реклама
Sucurity Police

реклама

Забирають від під’їзду без жодної плати. Із кінця листопада минулого року черкасці можуть скористатися додатковою послугою в межах тарифу 13, 20 грн з адресного вивозу будівельного та ремонтного сміття. Вона безкоштовна за умови, що заявник не має заборгованості.

негабарит 1

За понад два місяці «Нова якість «Благоустрій» отримала понад 50 заявок на вивезення будівельних відходів від під’їзду. Серед заявників – Леонід та Катерина Овсієнки. Кажуть: про послугу дізналися від нових сусідів у будинку, де придбали квартиру.

– Це помешкання – повністю під ремонт: замінювали вікна, балконні блоки, двері, попередні власники залишили старі меблі… Тобто негабариту було багато, і стандартна ГАЗелька тут би взагалі не допомогла. Ми шукали варіанти, як вивезти все це сміття. Дізнавалися мінімум у п’яти приватників. А потім дружина сказала зателефонувати в «Нову якість» і запитати, чи є в них така послуга, – розповідає Леонід. – Оператор відповіла, що зі мною незабаром сконтактують, і за кілька хвилин так і сталося.

Леонід Овсієнко

Чоловікові подзвонили з відділу логістики, уточнили дату вивезення та обсяг негабариту. Окрім того, важливою умовою була відсутність заборгованості.

– У попередніх власників квартири були величезні борги й за негабарит, і за управління. Ми усі –  погасили. Потім розпитували, скільки в нас сміття. Я пояснив, що потрібна велика вантажівка, бо в стандартну газель усе б не помістилося. Розмова була в четвер, а в п’ятницю вже приїхав великий МАЗ і навантажувач, – говорить Леонід.

Мешканець заздалегідь домовився з вантажниками, і все це «добро» вони винесли до контейнерного майданчика, адже перед будинком ніде було лишити таку кількість відходів.

Негабарит 3

– Уранці хлопці все винесли, а вже після обіду дружина поверталася з роботи, і майданчик був чистим. Скориставшись послугою «Нової якості», ми зекономили щонайменше чотири тисячі гривень. Адже одна ходка вантажного автомобіля обійшлася б нам у дві з половиною тисячі. Додайте ще роботу навантажувача. Така зараз цінова політика. Це я дізнавався в п’яти приватних фірмах. 13, 20 грн і 2, 5 тисячі грн! Думаю, не важко порахувати, різниця відчутна, – каже чоловік.

Заїхати на полігон – 400 грн. І це якщо своїм транспортом. Відвантажиш ти п’ять мішків будівельного сміття чи 50. Це ціна, яку назвали Аліні Руденко, коли вони з чоловіком шукали, де б «приютити» до десятка мішків із будівельними відходами. Молоде подружжя нещодавно купило квартиру в будинку-ОСББ на Залізняка. Нині затіяли там ремонт.

Аліна Руденко

– Якби ми хотіли вивезти самі, то в’їзд на полігон, як нам сказали, вартував би 400 гривень за один раз. Тобто без різниці: один або десять пакетів, чи мішків сміття ми відвезли. Усе одно кожного разу мали б сплатити 400 гривень, – каже дівчина. – Нам кожного місяця приходять платіжки за негабарит. Тому я зателефонувала до кол-центру, аби дізнатися про цю послугу в них. Мене відразу переадресували на відділ прийому заявок з адресного вивозу.

Там в Аліни стандартно уточнили адресу та орієнтовний обсяг сміття, яке потрібно вивезти. Серед умов, які озвучила компанія: спустити сміття до під’їзду та не бути боржником «Нової якості «Благоустрій».

– Я була здивована, що це без додаткових коштів. Ми платимо 13, 20 грн кожного місяця, на мій погляд, це навіть не кошти. А натомість отримуємо гарну послугу. Просто спустив сміття до під’їзду, і в тебе його практично відразу під’їхали й забрали, – додає Аліна Руденко.

Між поданням заявки та її виконанням минуло десь п’ять днів. Адже дівчина попросила дати час, аби зібрати та упакувати сміття. Менеджер із логістики компанії «Нова якість «Благоустрій» Сергій Уханьов каже: усі заявки виконують на наступний день після надходження.

Сергій Уханьов

– Зазвичай люди телефонують, коли вже мають, що вивозити. У такому разі ми фіксуємо це й наступного дня забираємо, аби негабарит довго не стояв під під’їздом. Бувають випадки, коли люди просять почекати й самі визначають дату вивезення. Ми це теж фіксуємо. Єдині вимоги: не мати заборгованості за послугу та винести до під’їзду сміття, – пояснює Сергій.

Якщо раніше отримували в середньому по одній заявці на день, то нині до компанії стали звертатися частіше.

Негабарит 2

– Для чого ми запустили таку опцію? По-перше, аби мешканці, які накопичили чимало відходів, не шукали способів донести їх до майданчиків для негабариту. По-друге, аби не перевантажувати контейнери та робити чистішим місто, – говорить менеджер із логістики та додає: – Ці заявки ми виконуємо після проходження нашим транспортом основних маршрутів. Адже шість днів на тиждень техніка збирає за графіком негабарит із 240 контейнерних майданчиків та від приватного сектору.

Деталі у сюжеті:

Про це інформує пресслужба «Нової якості».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #5 Черкащанин 17.02.2022 08:34
Чому я повинен платити за чійсь ремонт і взагалі сміття!!! Я коли робив ремонт винаймав вантажівку і це правильно,так принаймі у Європі,де я жив тривалий час! Робиш ремонт або змінюєш меблі, замовляєш контейнер для не габаритного сміття і тиждень туди складуєш,а потім телефонуєш і "служба чистоти" вивозить, звісно послуга платна індивідуально!! !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Пчел 16.02.2022 15:03
Йди ти під три чорти зі своєю послугою, ...!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Новую какость 15.02.2022 16:23
Уже никаой "Ариэль" не отмоет добела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Реаліст 15.02.2022 11:38
Малозабезпечені мешканці заплатять за ремонти квартир забезпечених мешканців. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Микола 15.02.2022 10:41
«Опцію» запустили з однією лише ціллю - легалізувати звичайне «кидалово»!! Наприклад, по тих будинках, де ці «добродії» почали присилати рахунки задніми числами років за три і на дві особи відразу, без даних платника, бо вони іх не знають!! Головне, щоб мешканці, або офіційно звернулися зі скаргою чи заявою та надали свої дані для претензійної та судової тяганини!! Звичайні шулери!! Не ведіться!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100