У місті Тальне 45-річного чоловіка звільнили з роботи за прогул, поки він лежав на операції в онкодиспансері. Суд першої інстанції визнав звільнення незаконним, але роботодавець подав апеляцію і виграв її, повідомляє ТСН.

Все почалося з того, що чоловік змушений був терміново лягти на операцію. Пухлина була настільки великою, що заважала йому лежати. Обласні онкологи призначили операцію на день, коли він мав піти з чергування. Помінятися змінами йому заборонили, але старший охоронець дозволив домовитися з колегою із наступної зміни і піти з роботи раніше. Та коли через дев'ять днів Василь Онойченко повернувся, його місце вже було зайняте.

За словами дружини Василя, старший охоронник його неодноразово попереджав, що хворі працівники на підприємстві не потрібні і що по приїзду він буде звільнений із роботи.

– На твоєму місці вже є людина, тебе до роботи допускати не хочуть, прийдеш у понеділок, будеш говорити з керівництвом, – заявили чоловіку на роботі.

Керівники пояснили Василеві, що він звільнений за прогул. Після численних скарг вони взяли до уваги лікарняний і дозволили повернутися на роботу, але вже прибиральником. Щоправда, зробили все, щоб ця праця була нестерпною.

– За три дні на посаді прибиральника і охоронця він отримав дві догани, два повідомлення, один наказ на переведення, атестацію пройшов, плюс до нього три нічних зміни були переставлені інші охоронники, – розповідає дружина чоловіка Таміла Онойченко.

Згодом Василя таки звільнили із занесенням догани в трудову. Із нервовим стресом чоловік зліг у лікарню, а виписавшись, пішов до суду.

Тальнівський районний суд визнав його звільнення незаконним. Натомість фірма подала апеляцію і виграла її. Мовляв, чоловік неодноразово прогулював роботу і порушував трудову угоду. Василь планує і далі боротися за свої права. Домагається, якщо не поновлення на роботі, то принаймні компенсації за вимушену відпустку та моральну шкоду. Зараз чоловік шукає спільників серед колишніх колег, адже він не перший, хто раптово втратив роботу на цьому підприємстві.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100