У Черкасах два житлових будинки за адресами вул. Байди Вишневецького, 78 та 75 не можуть підключити до джерел теплопостачання. Причина – їхні сусіди. Про це сьогодні на прес-конференції розповів директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

Обидва будинки були підключені до котельні «Фотоприладу», однак підприємство рік тому відмовилось від використання власної котельні та підключилось до мереж КП «Черкаситплокомуненерго». Тепер люди, що проживають у будинках, відключені від тепла.

Міськрада вже прийняла рішення будувати магістраль для цього району. Коштуватиме вона 450 тис. грн. Магістраль повинна була б забезпечувати теплом не лише ці два будинки, а й інші у мікрорайоні.

Мережа повинна була прокладатися поблизу будинку по вул. Остафія Дашкевича, 66.

– Ми зустрілися із керівництвом ОСББ за дозволом проходження по їхній земельній ділянці. Ми їм гарантували, що за місяць всі роботи будуть зроблені. До 15 жовтня вони отримають повністю відновлене асфальтне покриття тротуару. Вони отримають все, крім земельних насаджень. Насадження, де це можливо, гарантували оновити вже наступної весни, – розповів Павло Карась.

Однак ОСББ «Злагода» категорично відмовилися від надання дозволу на прокладання тепломережі на ділянці. До речі, землю ОСББ отримали від міської влади на постійне користування на безоплатній основі.

– Межа українського жлобства є, але у даному випадку вона просто зашкалює, – прокоментував директор комунального підприємства.

Варіант вирішення проблеми Павло Карась бачить у вилученні земельної ділянки для соціальних потреб, однак ця процедура дуже складна та займає довгий час, а це значить, що люди цього року зможуть залишитися у холодних квартирах.

Щодо аргументів небажання надавати землю, то за словами Павла Карася, вони просто «фантастичні»

– Розмова безпредметна. «Ми взагалі не хотіли, щоб там були ці будинки», «Навіщо вони нам?». Тобто ми є, ми живем, а навколо нас, все, що відбувається, нас не хвилює. Серед аргументів: «Ви вириєте яму і туди впаде наш будинок»... Конструктивних аргументів у них немає, – прокоментував Павло Миколайович.

«Підманити» ОСББ міській владі також не вдалося. За дозвіл прокладання своїх мереж міська влада пообіцяла дитячий майданчик, однак той їх також не зацікавив.

– Їм не потрібний дитячий майданчик. Їм не потрібні гроші. Їм потрібно просто зробити свинство сусідам і отримати від цього істинне задоволення. Ніщо так не тішить душу українця, як хата, яка горить у сусіда… Оце принцип приблизно такий. – до таких висновків дійшов Павло Карась.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #16 Лёня 15.09.2012 14:44
Цитую О.ЧУПРИНА:
Що не говори і як не ображай українців,а проблему вирішувати потрібно. Залишати людей без тепла нікому не дозволено. Крок №1 -відсторонити від участі в процесі пана Карася лише за його вислів про те, що землю ОСББ отримало від міської влади. В дійсності земля отримана від міскої ГРОМАДИ,а це різна вихідна позиція у переговорах з ОСББ. Крок №2-кваліфіковано провести переговори з засновниками ОСББ,а не лише з керівництвом. Потім спільні збори мешканців будинків 75 та78 по вул.Б.Вишневецького та 66 по вул.О.Дашкевича. Крок №3......... Перерахувати на рахунок ОСББ страхову суму в розмірі достатньому для виконання відновлювальних робіт та облаштування дитячого майданчика. Як кандидат у народні депутати України,прожива ючий неподалік, готовий виступити організатором цієї справи.

Це поки кандидат - то готовий допомагати,поба чим що Чуприна скаже 29 жовтня,коли пролетить як фанера...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #15 Тамара 15.09.2012 12:57
Навіщо давати тупі коментарі і ображати Карася, адже мова не про нього, мова про байдужість людей до проблем інших, про цинізм та алчність. Менше повноважень ОСББ давати потрібно, тоді й не будуть люди залежати від бездарних обєднань. Підтримую обурення Карася і шкода, що не в компетенції міста відключати такі ОСББ від всих послуг - щоб на власній шкурі переконалися - байдужість до ближнього породжує байдужість до тебе. І не треба на владу пиняти. Якщо ми дозволяємо між собою такі речі - кращої влади ми й не заслуговуємо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 Тамара 15.09.2012 12:51
[quote name="О.ЧУПРИНА"] Крок №1 -відсторонити від участі в процесі пана Карася лише за його вислів про те, що землю ОСББ отримало від міської влади...
1. Зазвичай засновники і є керівництвом ОСББ - що розумного в пропозиції поговорити з засновниками? 2. Що дадуть спільні збори, окрім втрачених нервів людей, яких ці нелюди з ОСББ залишають без тепла? 3. З якого дива перераховувати "страхову" суму - це що підкуп ОСББ, яке геть совість втратило?
Нічого розумного в Вашій пропозиції крім власного піару не побачила, а може Ви б пішли та поговорили з ОСББ та виплатили їм страхову суму? Прекрасно знаєте, що бюджетні кошти практично неможливо використати як страхову суму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #13 О.ЧУПРИНА 11.09.2012 21:15
Цитую Валентин:
Цитую О.ЧУПРИНА:
...Залишати людей без тепла нікому не дозволено. Крок №1 -відсторонити від участі в процесі пана Карася лише за його вислів про те, що землю ОСББ отримало від міської влади. В дійсності земля отримана від міскої ГРОМАДИ,а це різна вихідна позиція у переговорах з ОСББ. Крок №2-кваліфіковано провести переговори з засновниками ОСББ,а не лише з керівництвом. Потім спільні збори мешканців будинків 75 та78 по вул.Б.Вишневецького та 66 по вул.О.Дашкевича. Крок №3-укласти договір між ОСББ та ЧТКЕ який передбачатиме термін виконання робіт на землях об"єдання, штрафні санкції за їх порушеня. Перерахувати на рахунок ОСББ страхову суму в розмірі достатньому для виконання відновлювальних робіт та облаштування дитячого майданчика...готовий виступити організатором цієї справи.

... он реально мыслящий и конкретный мужик.Голосовать буду за него.

Щиро вдячний.Настав час УДАРУ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #12 Валентин 11.09.2012 16:26
Цитую О.ЧУПРИНА:
...Залишати людей без тепла нікому не дозволено. Крок №1 -відсторонити від участі в процесі пана Карася лише за його вислів про те, що землю ОСББ отримало від міської влади. В дійсності земля отримана від міскої ГРОМАДИ,а це різна вихідна позиція у переговорах з ОСББ. Крок №2-кваліфіковано провести переговори з засновниками ОСББ,а не лише з керівництвом. Потім спільні збори мешканців будинків 75 та78 по вул.Б.Вишневецького та 66 по вул.О.Дашкевича. Крок №3-укласти договір між ОСББ та ЧТКЕ який передбачатиме термін виконання робіт на землях об"єдання, штрафні санкції за їх порушеня. Перерахувати на рахунок ОСББ страхову суму в розмірі достатньому для виконання відновлювальних робіт та облаштування дитячого майданчика. Як кандидат у народні депутати України,прожива ючий неподалік, готовий виступити організатором цієї справи.

Думал что Чуприна только лохов региональных разводить может,а он реально мыслящий и конкретный мужик.Голосовать буду за него.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Здивований 11.09.2012 10:26
Так как известная муха. Лето красное пропели. По Олимпиадам ездили. А пришла осень пол города без воды. Зачем городу очередной политик начальник. Поставьте специалиста. Они еще остались. Ведь не было же таких проблем с водой и отоплением. Поставили карася теперь имеем. Нужно не воевать а договариваться. Какой герой! с губернатором ругается. А пол города без воды. Заработную плату получаешь от нас регулярно? Будь добр обеспечить нас оплаченными услугами. А не само пиаром.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Гость 11.09.2012 00:21
Проснулся ..., когда ночь прошла.
По началу лета, чем к... думал.
Толстой ж... ,на площади митинговал,
а сейчас крайнего ищет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 О.ЧУПРИНА 10.09.2012 20:44
Що не говори і як не ображай українців,а проблему вирішувати потрібно. Залишати людей без тепла нікому не дозволено. Крок №1 -відсторонити від участі в процесі пана Карася лише за його вислів про те, що землю ОСББ отримало від міської влади. В дійсності земля отримана від міскої ГРОМАДИ,а це різна вихідна позиція у переговорах з ОСББ. Крок №2-кваліфіковано провести переговори з засновниками ОСББ,а не лише з керівництвом. Потім спільні збори мешканців будинків 75 та78 по вул.Б.Вишневецького та 66 по вул.О.Дашкевича. Крок №3-укласти договір між ОСББ та ЧТКЕ який передбачатиме термін виконання робіт на землях об"єдання, штрафні санкції за їх порушеня. Перерахувати на рахунок ОСББ страхову суму в розмірі достатньому для виконання відновлювальних робіт та облаштування дитячого майданчика. Як кандидат у народні депутати України,прожива ючий неподалік, готовий виступити організатором цієї справи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Оксана Колісник 10.09.2012 16:56
Здається, це те перше ОСББ, якому місто віддало земельну ділянку і до якого всіх водили як до зразково-показового...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 О. 10.09.2012 16:29
Что, извините, удобряли, то и выросло
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100